8 Kasım 2010 Pazartesi

Umut Bulut'tan Şok açıklama

Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra Galatasaray’ı da mağlup eden Trabzonspor’un golcü futbolcusu Umut Bulut, Best FM’den Özkan Öztürk’e dobra dobra açıklamalar yaptı.


'Galatasaray’ı yendiğimiz için mutluyuz'

Galatasaray karşılaşmasının mücadeleci ve zor geçeceğini bildiklerini söyleyen Umut Bulut, “Galatasaray taktik olarak bizi oynatmamaya çalıştı. Ama çok pas yapan bir takım olduğumuz için çok iyi pozisyonlara girerek galibiyeti hak ettik. Maçın gollerini atmak da bana nasip oldu. Galatasaray gibi büyük bir takımı yendiğimiz için de çok mutluyuz” dedi.


'En iyi biziz'

Şu anda Türkiye’nin en iyi oynayan takımı olduklarını belirten Umut, “Tabi ki eksiklerimiz var. Ama artılarımız da çok olduğu için istikrarlı bir şekilde galibiyete ulaşıyoruz. Çünkü biz tam bir takımız. 11. hafta sonunda liderliğe oturduk. Bu bizim iyi bir takım olduğumuzu ve iyi bir ortamımız olduğunu gösterir” diyerek rakiplerine göz dağı verdi.


'Kasımpaşa maçında gol atmam moralimi düzeltti'

Bu sezon çok sıkıntılı bir dönem geçiren ve bir ara takımdan ayrılmayı bile düşünen golcü futbolcu, kendisini

kısa sürede nasıl toparladığını şöyle anlattı:

"Ben daha önce de söyledim. Bundan sonra da söyleyeceğim. Ben hedefleri olan bir futbolcuyum. Çok büyük hedeflerim var. Hangi takımda oynarsam oynayayım elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Zor bir dönem geçirdim. Benim için kolay değildi. Ama arkadaşlarım ve ailemin desteğiyle zorlukları aştım. İlk oynadığım Kasımpaşa maçında gol atmam ve 7-0 gibi farklı bir galibiyet almamız bana ekstra bir moral oldu. Gençlerbirliği maçında da gol atmıştım. 2 maç üst üste gol atmak bir forvet için ayrı bir mutluluk. Hem özgüveniniz yerine geliyor hem de insanın kendine olan güveni artıyor'


TARAFTARA SİTEM


'Taraftar yabancı topçuları el üstünde tutuyor'

Takımın en çok ıslıklanan ve eleştirilen futbolcusu olan Umut Bulut, Türkiye’de taraftarların yerli futbolculara daha farklı baktığını ve yabancı futbolcuları el üstünde tuttuğunu söyledi.


Kendisinin artık bu duruma alıştığını da belirten golcü futbolcu; “Ben oynadığım her maç elimden geleni yapıyorum. Taraftarlarımıza da görsel açıdan güzel bir futbol izletebilmek için onların beğeneceği şekilde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda da iyi bir performans gösterebilirim. Adım Umut değil “Umutinho” olsaydı durum çok daha farklı olurdu” diyerek taraftarlara sitem etti.


'Şampiyonluk kelimesi yasak'

Şampiyonluktan bahsetmek için henüz erken olduğunu fakat takımın hedefleri arasında şampiyonluğun da olduğu söyleyen Umut, takım içinde şampiyonluk kelimesini kullanmadıklarını ve haftaya oynayacakları Bursaspor maçından başka bir şey düşünmediklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.


KAYNAK : http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20101108/adim_umutinho_olsaydi.html

Beşiktaş : 1 - Kasımpaşa : 1

Beşiktaş'ta uzun süren sakatlık dönemini atlatan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma,
Kasımpaşa maçında 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Rapid Wien ile 30 Eylül Perşembe günü Viyana'da yapılan UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlanan ve 39 gün sahalardan uzak kalan Quaresma, Kasımpaşa maçında 18 kişilik kadroya alındı ve yedek kulübesinde oturdu.

Quaresma, sakatlığı süresince takımının Spor Toto Süper Lig'de 4, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 maçında forma giyemedi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, özledikleri futbolcuları Quaresma'ya maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu.

Bu arada taraftarlar, Alman teknik adam Schuster lehine de maç öncesinde tezahürat yaptı.

-ERHAN GÜVEN 2,5 AY SONRA SAHADA-
Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Erhan Güven de yaklaşık 2,5 ay sonra sahaya ilk 11'de çıktı.

Schuster tarafından Kasımpaşa maçında ilk 11'de sahaya sürülen Erhan, en son 21 Ağustosta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan Spor Toto Süper Lig 2. hafta maçında forma giymişti.

8 hafta sonra ligde forma şansı bulan Erhan, Hilbert'in yerine savunmanın sağında görev aldı. Hilbert ise yedek kulübesinde oturdu.

-RÜŞTÜ, KALEYİ GERİ ALDI-
Porto ile deplasmanda yapılan UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Rüştü, Kasımpaşa maçında formasını geri aldı.

Kasımpaşa karşısında kaleyi Rüştü korurken, yedek kaleci olarak ise Hakan Arıkan kadroda yer buldu.

-İBRAHİM ÜZÜLMEZ'İN YERİNE İSMAİL-
Teknik direktör Schuster, kaptan İbrahim Üzülmez'i Kasımpaşa karşısında yedek kulübesinde tutup, dinlendirirken, savunmanın solunda İsmail Köybaşı'na forma verdi.

Bu arada son Porto maçında ilk 11'de sahaya çıkan Tabata, bu kez yedek soyunurken, yerine Holosko forma giydi.

-FATİH VE ZAPOTOCNY KADRODA YOK-
Beşiktaş'ta teknik direktör Schuster, Porto maçının kadrosunda yer verdiği Fatih Tekke ile Tomas Zapotocny'yi, Kasımpaşa maçı kadrosuna almadı.

Bu iki futbolcunun yanı sıra Yusuf, Onur ve sakatlıkları bulunan Ferrari, Nobre, Ekrem, Cenk ile Rıdvan da kadroya dahil edilmedi.

-4 YABANCI YEDEK KULÜBESİNDE-
Beşiktaş'ta yedek kulübesinde 4 yabancı futbolcu yer aldı.
Michael Fink, Ricardo Quaresma, Roberto Hilbert ve Rodrigo Tabata'nın yanı sıra Hakan, Necip ve İbrahim Üzülmez yedek kulübesinde yer alan futbolcular oldu.

Siyah-beyazllarda ilk 11'de ise 4 yabancı futbolcu görev aldı. Bobo, Guti, Holosko ve Ernst, Kasımpaşa karşısında ilk 11'de oynadı.

-NİHAT'A SEVGİ GÖSTERİLERİ-
Beşiktaşlı taraftarlar son dönemde zaman zaman protesto ettikleri Nihat Kahveci'ye, Kasımpaşa maçı öncesi sevgi gösterilerinde bulundu.

Porto maçında beraberlik golünü atan Nihat'ı ilk olarak tribünlere çağıran taraftarlar, ''Beşiktaş'ın çocuğu Nihat Kahveci'' diye tezahüratlarda bulundu. Milli futbolcu da tribünleri alkışlayarak taraftarları selamladı.

Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, karşılaşmayı protokol tribününde Kasımpaşa Kulübü Başkanı Hilmi Öksüz ile birlikte izledi.

-YILMAZ VURAL'A ÇİÇEK-
Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural'a çiçek ve Beşiktaş atkısı verdi.

Numaralı tribünde bulunan taraftarlar, maç öncesi yedek kulübesine gelen Vural'a çiçek ve atkı attı. Vural da Beşiktaşlı taraftarlara teşekkür etti.

-GUTİ PENALTI KAÇIRDI-
Karşılaşmanın son dakikalarında galibiyet golünü bulmak için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar, 90 artı 4. dakikada penaltı kazandı.

Topun başına gelen İspanyol futbolcu Guti'nin penaltı atışını kaleci Tolga kurtarırken, siyah-beyazlılar kaçan bu penaltıyla galibiyetten oldu.

Bu arada siyah-beyazlıların 90 artı 2. dakikada Quaresma ile bulduğu bir gol de hakem Bülent Yıldırım tarafından iptal edildi.

Siyah-beyazlılar, bu pozisyon için hakeme itirazda bulunurken, golün ofsayt gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

-LİGDE 7 MAÇTIR GOL YEDİLER-
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 7 maçta da kalesinde gol gördü.

4. haftada 4-0 kazandığı Ankaragücü maçının ardından oynadığı 7 karşılaşmada da gol yiyen Beşiktaş, bu maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de yenilgi aldı.

Son 7 maçında Fenerbahçe ve Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Medical Park Antalyaspor ve Sivasspor'u 2-1 yendi, Trabzonspor ve Kayserispor'a 1-0, Manisaspor'a da 3-2 mağlup oldu.

-SCHUSTER SİNİRLENDİ-
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, ikinci yarıda Quaresma'nın yerde kaldığı bir pozisyonun ardından yerinden kalkarak faul düdüğü çalmayan hakem Bülent Yıldırım'a tepki gösterdi.

Oldukça sinirlenen Alman teknik adam, bir süre de maçın 4. hakemi Kutluhan Bilgiç ile tartıştı.

-IVERSON GİTTİ GOL GELDİ-
Karşılaşmayı izleyen Beşiktaş'ın yeni transferi ABD'li basketbolcu Allen Iverson, maç sırasında zaman zaman heyecanlandı.

Özellikle ikinci yarıda Beşiktaşlı futbolcuların yaptıkları güzel hareketleri alkışlayan Iverson, yenilen gol sonrası üzüldü.
Iverson, maçın 82. dakikası oynanırken stattan ayrıldı.

Iverson'ın stattan ayrılışının ardından 85. dakikada Beşiktaş, İsmail ile beraberlik golünü buldu.

-VE MAÇ-

-BEŞİKTAŞ: 1 - KASIMPAŞA: 1

Stat: FİYAPI İnönü

Hakemler: Bülent Yıldırım x, Muhittin Gürses xx, Ali Saygın Ögel xx

Beşiktaş: Rüştü xx, Erhan x (Dk. 74 Hilbert x), Ersan xx, İbrahim Toraman x, İsmail xx, Holosko x (Dk. 57 Tabata x), Guti x, Ernst x, Aurelio x (Dk. 46 Quaresma x), Nihat x, Bobo x

Kasımpaşa: Tolga xxx, Keller xx, Santos xx, Barış xx, Sancak xx, Tjikuzu xx, Özgür x (Dk. 60 Hüseyin xx), Yekta xx, Dimitrov xx (Dk. 83 Zdravkov x), Ersan Martin xx (Dk. 80 İsa x), Şahin xx

Goller: Dk. 76 Ersan Martin (Kasımpaşa), Dk. 85 İsmail (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 34 Özgür, Dk. 43 Tjikuzu, Dk. 63 Barış (Kasımpaşa), Dk. 36 Ersan, Dk. 59 Quaresma, Dk. 76 İsmail, Dk. 83 Ernst (Beşiktaş)

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
Nihat, Holosko ve Bobo üçlüsünden oluşan hücum hattıyla sahaya çıkan Beşiktaş, özellikle orta sahada organizasyonları sağlayacak oyuncu sıkıntısı yaşadı. Birbirinden kopuk kalan siyah-beyazlılar, çok pas hatası yaptı.

Maçta önce gol yememeyi düşünen Kasımpaşa, kontra ataklarla zaman zaman Beşiktaş kalesinde tehlikeli oldu. Organize olamayan ve sadece duran toplarla pozisyon arayan Beşiktaş, bunda da başarılı olamadı ve mücadelenin ilk yarısı iki takımın golsüz eşitliğiyle tamamlandı.

32. dakikada Dimitrov'un soldan ortasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Şahin'in bekletmeden sert şutunda, kaleci Rüştü meşin yuvarlağı tokatladı ve tehlikeyi önledi.

34. dakikada Nihat, sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, sert vurdu, ancak kaleci Tolga meşin yuvarlağı kornere çeldi.

44. dakikada Guti'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde İbrahim Toraman'ın kafayla savunmanın arkasına aşırttığı topla arka direkte buluşan Ersan, etkisiz bir kafa vuruşu yapınca meşin yuvarlak kaleci Tolga'da kaldı.

İki takımın da etkisiz kaldığı ve temposuz geçen maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

62. dakikada ani gelişen Kasımpaşa atağında Hüseyin'in sol kanatta yerden ortasında, arka direkte Ersan Martin'den önce İsmail meşin yuvarlağı kornere attı.

64. dakikada Hüseyin'in ceza alanı önünden sert şutunda, kaleci Rüştü topu kornere tokatladı.

66. dakikada Yekta'nın sağ çaprazdan sert şutunda, top direğin dibinden auta gitti.

76. dakikada Şahin'in sağdan ortasında, ceza alanı içinde arka direkte topla buluşan Ersan Martin, İbrahim Toraman'ın üstünden kafayla meşin yuvarlağı ters köşeye atarak takımını 1-0 öne geçirdi.


81. dakikada Hilbert'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Ernst'in bekletmeden sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

85. dakikada Tabata, kullandığı korner atışında sol çaprazda bekleyen İsmail'i gördü. Bu oyuncunun sert şutunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak filelere gidince Beşiktaş 1-1'lik beraberliği sağladı.


86. dakikada Ernst'in ara pasında sağ çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Nihat, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase bir vuruş yaptı. Ancak kaleci Tolga'dan dönen meşin yuvarlağı savunma daha sonra uzaklaştırdı.

90+1. dakikada Quaresma'nın ceza alanı içinde sol çaprazdan plase vuruşunda, top yandan auta gitti.

90+2. dakikada soldan gelişen atakta Beşiktaş, öne geçecek golü buldu, ancak hakem Bülent Yıldırım faul gerekçesiyle golü vermedi. Hilbert'in sağdan sert şutunda altıpasın önünde oluşan karambolde topu son olarak Quaresma filelere attı. Ancak hakem golü geçerli saymadı.

90+4. dakikada Guti'nin pasında savunmanın arkasında topla buluşan Nihat, Barış tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

90+5. dakikada penaltı atışını kullanan Guti'nin vuruşunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağı köşeden çıkarınca Beşiktaş galibiyet şansını değerlendiremedi ve karşılaşma 1-1beraberlikle sona erdi.

Yılmaz Vural Hakemi Elini Öptü

Vural'ın açıklamalarından Ajansspor tarafından derlenenler şu şekilde:
"Beşiktaş'la oynadık
kolay değil. 3 puan almamız lazımdı. Böyle önemli bir maçta 85. dakikada bizim oyuncuya çarpıp giren bir şut var. Futbolun şans ile ilgili tarafı bu. Bu pozisyonda şans yanımızda değildi. Ama şansın yanımızda olduğu anda vardı. 90+4 penaltı, doğru bir karar. Tolga'nın kurtardığı bir penaltı. Seyirilere heyecanı yüksek bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularımı kutladım. Benim için önemli olan sonuç değil, verdiğiniz mücadele dedim. Seyircilerime, yönetimime teşekkür ediyorum. Bugün de rakipten çok pozisyonumuzuz var. Bu maç bizim tarafımızdan 3 puanla kapatılmalıydı."

Maç sonrası hakemle yaşadığı diyalog üzerine yöneltilen soru üzerine, "Maç sonrası hakemin yanağını öpecektim, elini uzatınca elini öptüm" diyen Vural, 'Mağlup olsaydınız da tebrik edecek miydiniz hakemi?' sorusu üzerine ise "Zaten mapğlup olduk sayılır" dedi.

Yılmaz Vural neden böyle birsey yaptı diye merak ediyor olabilirsiniz.. Biliyoruz ki, bu haftaya kadar Kasımpaşa'nın hakem hatalarına da kurban gittiğini unutmamak gerek..
Yılmaz hoca hakemin iyi bir maç yönettiğini düşünmüş olmalı ki, böyle bir harekette bulundu..
Ne diyelim artık.. Bu Yılmaz Vural gerçekten renki bir kişilik..

-BASIN TOPLANTISI-
Vural, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında ise bugün oynadıkları futbolla kendilerinin kazanması gerektiğini belirterek, ''Bunu başaramadığımız için üzgünüz. Kritik anda golü bulduk. 85. dakikaya kadar geldik. İsmail'in vuruşunda oyuncumuza çarpan top gol oldu. 3 puanı alamamak konusunda üzülürken, verilen bir penaltı vardı. Doğru bir karardı. (Eyvah puan gitti) derken, kalecimizin atışı kurtarmasıyla berabere kaldık. Kasımpaşa'nın verdiği mücadele ve ortaya koyduğu oyun anlamında bu lige dönüşümüzdür'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın iyi oynadığı maçlardan birini kendilerine karşı sergilediğini savunan tecrübeli teknik adam, ''Rakibin pozisyon bulmasını engelledik. Biz pozisyon bulduk. Rakibimizle ilgili doğru tespitlerle bu sonucu ortaya çıkardık'' dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in hakemlerin kendilerine saygısızlık yaptığı açıklamasının hatırlatılması üzerine Yılmaz Vural, ''Hakemler saygısızlık değil, hata yapıyor'' diye konuştu. 


KAYNAK : http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20101108/vural_hakemin_elini_neden_optu.html

Oyunlar, Oyunlara ve oyunları

Oyun oynamak insanlar arasında artık bir eğlence haline geldi. Oyun oynamak derken burada bahsettiğim oyunlar gerçek anlamdaki oyunlar değil aslında. Kişilerin hayat içerisinde birbirlerine oynadıkları oyunlardan bahsediyorum.
İş hayatında okul hayatında ya da en basiti evimizde bazen bize çeşitli oyunlar oynanabilir. Bazen en sevdiklerimizin bile bize bizden gizli oyunlar oynadığını görürüz. Çoğu zaman bize oynana oyunları fark etmeyiz. Fark ettiğimizde canımız yanar. Hele birde bu oyunları bize oynayanların en yakınlarımız olduğunu gördüğümüzde, daha da çok acır içimiz. Bazen insanların nasıl bu kadar kötü ve içten pazarlıklı olduklarına şaşıp kalırız. Beklide bazen oynana oyunların bir parçası oluruz. Bazen oyun oynayan bizizdir.
Oyunlar iki kategoridedir aslında. Bazen kötü niyetli bazen iyi, ama hayat hep böyledir işte. İyi niyetli oyunlar can yakmaz. Birilerinin iyilikleri içindir ya da bizim iyiliğimiz içindir. Art niyet güdülen içten pazarlıklı oyunlar zarar verebilir bizlere. Ömür boyu var olur bu oyunlar ve olacaktır. Bazen bize oyun oynanır bazen biz oyun oynarız birilerine. Hayatın bir parçası bir kanunu gibidir. Umarın siz iyi niyetli oyun oynayanlardan olursunuz ve umarım size kimse kötü oyunlar oynamaz.
Benim size tavsiyem ara sıra bu hayat oyunlarından kafanızı kaldırmanız ve oyunlar.gen.tr gibi bir online oyun sitesinde oyun oynamanız olabilir. Bu sitede çocuk oyunları, 3D oyunlar, strateji oyunları, savaş oyunlar, zeka oyunları ve bir çok güzel oyun kategorisi bulunmakta. Ayrıca sitedeki tüm kategoriler Aksiyon Oyunları, Ameliyat Oyunları, Araba Oyunları, Bebek Oyunları, Beceri Oyunları, Bilardo Oyunları, Boyama Oyunları, Çizgi Film Oyunları, Çocuk Oyunları, Dekorasyon Oyunları, Dövüş Oyunları, Futbol Oyunları, Giysi Giydirme Oyunları, Hapis Oyunları, Macera Oyunları, Makyaj Oyunları, Manken Oyunları, Motor Oyunları, Nişan Oyunları, Oda Oyunları, Satranç Oyunları, Savaş Oyunları, Spor Oyunları, Strateji Oyunları, Uçak Oyunları, Yapboz Oyunları, Yarış Oyunları, Yemek Oyunları ve Zeka Oyunlarıdır. Ayrıca çocuklar için ayrı bir bölümde Ben 10 Oyunları, Barbie Oyunları, Bratz Oyunları, Hugo Oyunları, Mario Oyunları, Scooby Doo Oyunları, Sonic Oyunları, Sue Oyunları ve WinX Oyunları kategorileri mevcuttur. Bu kategorilerde belirli özelliklerine göre ek kategorilerde de listelenmiştir; bunlar 2 Kişilik Oyunlar, 3D Oyunlar, Eğitici Oyunlar, Eğlenceli Oyunlar, En güzel oyunlar, Eski Oyunlar, Komik Oyunlar, Korku Oyunları, Türkçe Oyunlar, Yeni Oyunlar ve Süper Oyunlar olmak üzere ayrılmıştır.
Etiketler: oyun oynamak, oyunlar, oyun, oyuncu, oyunlar oyna, bütün oyunlar, oyunlar.gen.tr, güzel oyunlar, tüm oyunlar, Aksiyon Oyunları, Ameliyat Oyunları, Araba Oyunları, Bebek Oyunları, Beceri Oyunları, Bilardo Oyunları, Boyama Oyunları, Çizgi Film Oyunları, Çocuk Oyunları, Dekorasyon Oyunları, Dövüş Oyunları, Futbol Oyunları, Giysi Giydirme Oyunları, Hapis Oyunları, Macera Oyunları, Makyaj Oyunları, Manken Oyunları, Motor Oyunları, Nişan Oyunları, Oda Oyunları, Satranç Oyunları, Savaş Oyunları, Spor Oyunları, Strateji Oyunları, Uçak Oyunları, Yapboz Oyunları, Yarış Oyunları, Yemek Oyunları, Zeka Oyunları, Ben 10 Oyunları, Barbie Oyunları, Bratz Oyunları, Hugo Oyunları, Mario Oyunları, Scooby Doo Oyunları, Sonic Oyunları, Sue Oyunları, WinX Oyunları, 2 Kişilik Oyunlar, 3D Oyunlar, Eğitici Oyunlar, Eğlenceli Oyunlar, En güzel oyunlar, Eski Oyunlar, Komik Oyunlar, Korku Oyunları, Türkçe Oyunlar, Yeni Oyunlar, Süper Oyunlar