3 Eylül 2010 Cuma

Sırplar liderliği kaptı

Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu maçında Sırbistan, Arjantin'i 84-82 yenerek grup lideri oldu.
Sırplar liderliği kaptı
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu'nda Sırbistan, Arjantin'i 84-82 yenerek grubu lider olarak tamamladı.
Karşılaşmaya Sırbistan, Teodosic'in basketiyle başlarken, Arjantin, rakibine Prigioni'nin 3 sayılık basketiyle karşılık verdi. Prigioni ile bir basket daha üreten Arjantin, 2. dakikaya 5-2 önde girdi. Özellikle savunmasında çok gayretli bir oyun ortaya koyan Arjantin, hücumda da Delfino, Scola ve Jasen'in basketleriyle 11-2'lik seri yakalayarak 6. dakikada 12 sayılık farka ulaştı: (16-4). Teodosic'in 3 sayılık basketiyle suskunluğuna son veren rakibi karşısında hücumda etkili olmaya devam eden Arjantin, Scola'nın da devreye girmesiyle 7. dakikayı 20-7 önde geçti. Özellikle Teodosic ve Keselj'nin 3 sayılık basketleriyle 13-2'lik seri yakalayan Sırbistan, farkı azaltmayı başarsa da periyot 22-20 Arjantin lehine sonuçlandı.
Arjantin, 2. çeyreğin ilk 4 dakikalık süresinde rakibine sayı atma şansı tanımazken, Scola'nın basketleriyle 14. dakikaya 28-20 üstün girdi. Teodosic'in 3 sayılık basketiyle bu çeyrekteki ilk sayılarını bulan Sırbistan, Krstic'in de skora katkısıyla 7-0'lık seri yakalayarak 15. dakika içinde farkı 1 sayıya kadar (28-27) indirdi. Prigioni ile sayılar bulan rakibi karşısında özellikle Teodosic ile basketler üretmeye devam eden Sırbistan, Savanovic'in sayılarıyla da 17. dakikada 34-33'lük skorla öne geçti. Quinteros'un 3 sayılık basketiyle skor üstünlüğünü yeniden eline alan Arjantin, özellikle Savanovic'in sayılarına engel olamayınca, devre 40-39 Sırbistan lehine tamamlandı.
İlk 2 periyotta Arjantin'den Scola, 17 sayı kaydederken, Sırbistan'dan Teodosic, 14 sayıyla oynadı.
Karşılıklı basketlerle başlayan 3. periyotta Sırbistan, Velickovic ile sayılar bulurken, Arjantin, Scola-Jasen ikilisiyle etkili oldu ve 22. dakikaya 44-42 önde girdi. Rasic ile art arda 3 sayılık basketler bulan Sırbistan, 24. dakika içinde yeniden skor üstünlüğünü eline geçirdi: (50-46). Jasen ile sayılar üreten rakibine hızlı hücumlar sonrası Velickovic ve Rasic ile karşılık veren Sırbistan, 28. dakikayı da 54-50 önde geçti. Delfino ile sayılar bulan Arjantin, 29. dakika içinde skoru 54-53'e getirirken, Sırbistan, Markovic ile sportmenlik dışı faulden kazanılan serbest atışlardan sadece birisini sayıya çevirdi. Aynı hücum içinde Velickovic ile 3 sayılık bir basket daha bulan Sırbistan, bu periyodu da 58-54 üstün bitirdi.
Son çeyreğe Sırbistan, Savanovic ve Krstic'in basketleriyle girerek, 31. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: (62-54). Arjantin, Scola ile bu çeyrekteki ilk sayılarına ulaşırken, takımlar üst üste hücumlardan boş döndü. Savanovic ile 3 sayılık bir basket daha üreten Sırbistan, Krstic'in de skora katkı yapmaya devam etmesiyle 35. dakikayı da 67-60 üstün geçti. Prigioni'nin 3 sayılık basketiyle oyundan kopmayan Arjantin, Leonardo Gutierrez-Scola ikilisinin basketleriyle de 8-4'lük seri yakalayarak, 37. dakika içinde farkı 3 sayıya (71-68) indirdi. Savanovic'in basketiyle rahatlayan Sırbistan, Scola'nın basketine Krstic'in serbest atışlardan kazandırdığı sayılarla karşılık verdi ve son 2.5 dakikayı 75-70 önde geçti. Scola'nın sayılarının ardından Quinteros'un 3 sayılık basketiyle bitime 1.5 dakika kala 75-75'lik skorla eşitliği sağlayan Arjantin, Krstic'in boyalı alandan bulduğu sayıya engel olamayınca, Sırbistan, son 54 saniyeye 75-77 önde girdi. Scola'nın serbest atışlardan kazandırdığı sayılarla sayılarla yeniden eşitliği yakalayan rakibi karşısında Savanovic ile 3 sayılık bir basket bulan Sırbistan, son 18 saniyeye 80-77 üstün girdi. Leonardo Gutierrez ile serbest atışların sadece bir tanesini sayıya çeviren Arjantin, taktik fauller yapmaya başladı. Rasic ile faul çizgisine gelen Sırbistan, 2'de 2 yaparak son 11 saniyeye de 82-78 üstün girdi. Quinteros ile serbest atış çizgisinden 3 sayı üreten Arjantin karşısında taktik faulleri sayıya çevirmeyi başaran Sırbistan, karşılaşmadan da 84-82 galip ayrıldı.
"SIRBİSTAN DÜNYANIN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİSİ"
Sırbistan'a yenilerek grubu ikinci sırada tamamlayan Arjantin Milli Takımı'nın antrenörü Sergio Hernandez, yenildikleri için çok üzgün olmadığını söyledi.
Hernandez, Sırbistan maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, rakiplerini maçı kazandığı için tebrik etti.
Bu maçı kasıtlı olarak kaybedecekleri ve dinlenmeye zaman ayıracakları yönünde düşünceler olduğuna dikkati çeken Hernandez, ''Aslını söylemek gerekirse bunlar hiç umrumda değil. Bugün çok yetenekli bir takım ile oynadık. Sırbistan da dünyanın en iyi takımlarından biri. Karakterli takımların nasıl oynadığını her iki takımda gösterdi. Açıkçası yenildiğimiz için çok üzülmüyorum'' diye konuştu.
Arjantin Milli Takımı oyuncusu Pablo Prigioni de her iki takımın da kazanmak için oynadığını ifade ederek, kazanan tarafın Sırbistan olduğunu kaydetti.
Bu yenilginin kendilerine dinlenmek için daha fazla zaman sağlayacağını vurgulayan Prigioni, bugün oynadıkları oyunda bütün arkadaşlarıyla son dakikaya kadar kazanmak için mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.
Sırbistan Milli Takım Antrenörü Dusan Ivkovic ise oyuncularını ve Arjantin'i kutladı.
Her iki takımın da karakterli takım olduklarını ortaya koyduklarını dile getiren Ivkovic, ''Bundan sonra İstanbul'a gideceğiz. Odaklandığımız tek nokta o. Kazandık, mutluyuz. Arjantin antrenörüne de başarılar diliyorum'' dedi.
Sırbistan Milli Takımı oyuncusu Dusko Savanovic ise çok fazla söylenecek birşey olmadığını ifade ederek, ''Bizi bu maça empoze eden şuydu; Arjantin gibi güçlü bir ekibi yendiğimiz taktirde bundan sonraki oynayacağımız bütün maçları rahatlıkla kazanabileceğimize inanıyorduk. Böyle de oldu. Kazandığımız için mutluyuz'' dedi.

KAYNAK : http://ntvspor.net/haber/gunun-haberleri/22686/sirplar-liderligi-kapti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder