8 Kasım 2010 Pazartesi

Oyunlar, Oyunlara ve oyunları

Oyun oynamak insanlar arasında artık bir eğlence haline geldi. Oyun oynamak derken burada bahsettiğim oyunlar gerçek anlamdaki oyunlar değil aslında. Kişilerin hayat içerisinde birbirlerine oynadıkları oyunlardan bahsediyorum.
İş hayatında okul hayatında ya da en basiti evimizde bazen bize çeşitli oyunlar oynanabilir. Bazen en sevdiklerimizin bile bize bizden gizli oyunlar oynadığını görürüz. Çoğu zaman bize oynana oyunları fark etmeyiz. Fark ettiğimizde canımız yanar. Hele birde bu oyunları bize oynayanların en yakınlarımız olduğunu gördüğümüzde, daha da çok acır içimiz. Bazen insanların nasıl bu kadar kötü ve içten pazarlıklı olduklarına şaşıp kalırız. Beklide bazen oynana oyunların bir parçası oluruz. Bazen oyun oynayan bizizdir.
Oyunlar iki kategoridedir aslında. Bazen kötü niyetli bazen iyi, ama hayat hep böyledir işte. İyi niyetli oyunlar can yakmaz. Birilerinin iyilikleri içindir ya da bizim iyiliğimiz içindir. Art niyet güdülen içten pazarlıklı oyunlar zarar verebilir bizlere. Ömür boyu var olur bu oyunlar ve olacaktır. Bazen bize oyun oynanır bazen biz oyun oynarız birilerine. Hayatın bir parçası bir kanunu gibidir. Umarın siz iyi niyetli oyun oynayanlardan olursunuz ve umarım size kimse kötü oyunlar oynamaz.
Benim size tavsiyem ara sıra bu hayat oyunlarından kafanızı kaldırmanız ve oyunlar.gen.tr gibi bir online oyun sitesinde oyun oynamanız olabilir. Bu sitede çocuk oyunları, 3D oyunlar, strateji oyunları, savaş oyunlar, zeka oyunları ve bir çok güzel oyun kategorisi bulunmakta. Ayrıca sitedeki tüm kategoriler Aksiyon Oyunları, Ameliyat Oyunları, Araba Oyunları, Bebek Oyunları, Beceri Oyunları, Bilardo Oyunları, Boyama Oyunları, Çizgi Film Oyunları, Çocuk Oyunları, Dekorasyon Oyunları, Dövüş Oyunları, Futbol Oyunları, Giysi Giydirme Oyunları, Hapis Oyunları, Macera Oyunları, Makyaj Oyunları, Manken Oyunları, Motor Oyunları, Nişan Oyunları, Oda Oyunları, Satranç Oyunları, Savaş Oyunları, Spor Oyunları, Strateji Oyunları, Uçak Oyunları, Yapboz Oyunları, Yarış Oyunları, Yemek Oyunları ve Zeka Oyunlarıdır. Ayrıca çocuklar için ayrı bir bölümde Ben 10 Oyunları, Barbie Oyunları, Bratz Oyunları, Hugo Oyunları, Mario Oyunları, Scooby Doo Oyunları, Sonic Oyunları, Sue Oyunları ve WinX Oyunları kategorileri mevcuttur. Bu kategorilerde belirli özelliklerine göre ek kategorilerde de listelenmiştir; bunlar 2 Kişilik Oyunlar, 3D Oyunlar, Eğitici Oyunlar, Eğlenceli Oyunlar, En güzel oyunlar, Eski Oyunlar, Komik Oyunlar, Korku Oyunları, Türkçe Oyunlar, Yeni Oyunlar ve Süper Oyunlar olmak üzere ayrılmıştır.
Etiketler: oyun oynamak, oyunlar, oyun, oyuncu, oyunlar oyna, bütün oyunlar, oyunlar.gen.tr, güzel oyunlar, tüm oyunlar, Aksiyon Oyunları, Ameliyat Oyunları, Araba Oyunları, Bebek Oyunları, Beceri Oyunları, Bilardo Oyunları, Boyama Oyunları, Çizgi Film Oyunları, Çocuk Oyunları, Dekorasyon Oyunları, Dövüş Oyunları, Futbol Oyunları, Giysi Giydirme Oyunları, Hapis Oyunları, Macera Oyunları, Makyaj Oyunları, Manken Oyunları, Motor Oyunları, Nişan Oyunları, Oda Oyunları, Satranç Oyunları, Savaş Oyunları, Spor Oyunları, Strateji Oyunları, Uçak Oyunları, Yapboz Oyunları, Yarış Oyunları, Yemek Oyunları, Zeka Oyunları, Ben 10 Oyunları, Barbie Oyunları, Bratz Oyunları, Hugo Oyunları, Mario Oyunları, Scooby Doo Oyunları, Sonic Oyunları, Sue Oyunları, WinX Oyunları, 2 Kişilik Oyunlar, 3D Oyunlar, Eğitici Oyunlar, Eğlenceli Oyunlar, En güzel oyunlar, Eski Oyunlar, Komik Oyunlar, Korku Oyunları, Türkçe Oyunlar, Yeni Oyunlar, Süper Oyunlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder