21 Ekim 2010 Perşembe

Bank Asya 1. Ligi'nde önümüzdeki hafta..

HAZIRLAYAN: MÜSLÜM IŞIKLAR

Lider Denizlispor’un maç yapmadan geçireceği 9. haftada yine zor müsabakalar bizi bekliyor.

9. hafta öncesinde Denizlispor, alınan 6 galibiyet ve atılan 19 golle bu alanlarda da liderliğini sürdürüyor.

En fazla gol yiyen takım 13 golle Güngören Belediyespor olurken en az golü ise ağlarında 3 gol bulan Samsunspor yedi.

Sahasında en fazla galip gelen takım 3 galibiyetle Çaykur Rizespor olurken, deplasmanda ise bu unvanı 4’te 4’le yine Denizlispor elde etti.

İşte Diyarbakırspor’un 3 puanla sonuncu sırada bulunduğu Bank Asya 1. Lig’de 9. Hafta maçlarının programı ve değerlendirmesi:

DİYARBAKIRSPOR - TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR
Çok değil, daha bir sezon önce aralarında 2 klasman ligi farkı olan takımlar, şimdi ortak amaç için mücadele ediyorlar. Biri geçtiğimiz sezon Süper Lig’de boy gösteren Diyarbakırspor, diğeri ise Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Tavşanlı Linyitspor. Her iki takımın öncelikli amacı ligin son sıralarından kurtulmak… Maç, Diyarbakır Atatürk Stadı’nın zemininin kötü olmasından dolayı, Elazığ’da oynanacak. Ev sahibi ekip, son hafta deplasmanda Adanaspor’a 2-0 yenilmişti. İlginçtir ki Adanaspor’un elde ettiği iki galibiyet de bu iki takıma karşı oldu. Bu özellikteki bir diğer takım da Mersin İdmanyurdu. Onların da var olan iki galibiyeti sadece Diyarbakır ve Tavşanlı’ya karşı kazanıldı. Tavşanlı Linyitspor, son iki haftada 4 puan topladı. Diyarbakırspor, Bolu ve Adana deplasmanlarından sonra taraftarının karşısına çıkacağı ilk iç saha maçında (Elazığ) ilk galibiyetini almak için saldıracaktır.

KAYSERİ ERCİYESSPOR - BOLUSPOR
Geçmişte iki takım arasında oynanan biri hazırlık olmak üzere, toplam 7 maçta Erciyesspor 3, Boluspor ise 2 galibiyet elde etti. Geçen sezonki maçları Kayseri Erciyesspor (2-0, 1-2)kazandı. Kayseri ekibi bu sezonki maçlarında yarı yarıya galibiyet ve beraberlik oranı elde etti. 8 maçın 4’ü eşitlikle, 4’ü ise galibiyetle sonuçlandı. Hatta mavi-siyahlılar bu oranı iç saha ve dış saha olarak da dengelemiş durumda. Toplam 4 iç ve 4 dış saha maçlarında ikişer galibiyet ve ikişer beraberliğe ulaştılar. Konuk Boluspor ise son 3 haftada sadece 2 puan toplayabildi. Bu maç, zirve iddialarını sürdürmek için onlar açısından oldukça önemli. Beraberlik en mantıklı sonuç gibi görünüyor. Puan cetvelinde Erciyesspor 16 puanla 2., Boluspor ise 11 puanla 6. sırada yer alıyor.

GİRESUNSPOR - SAMSUNSPOR
İki Karadeniz ekibinin arasında oynanan son 6 maçı da Giresunspor kazandı. Yeşil-beyazlıların son dönemlerde bariz bir üstünlüğü söz konusu. Hatta geçmişteki Süper Lig maçları da dâhil, Samsunspor’un Giresun’da hiç galibiyeti bulunmuyor. Ancak ev sahibi ekip, bu sezonki son 3 maçında puan bir yana, gol dahi atamadı. Teknik Direktör Bahri Kaya ile sahalarındaki ilk, genelde ise ikinci maçlarına çıkacak olan Giresunspor’un bu sezon sadece 2 galibiyeti bulunuyor. Her ikisi de iç sahada alınan bu galibiyetler, Boluspor ve Adanaspor’a karşı 2-1’lik skorlarla elde edildi. Samsunspor ise istikrarsız grafiğiyle dikkat çekiyor. Gerçi son iki haftada 4 puan topladılar ve son maçta deplasmanda Tavşanlı ile berabere kaldılar. Ama yine de kırmızı-beyaz-siyahlıları oldukça zor bir maç bekliyor. Zira yeni teknik adamlarıyla ilk iç saha maçlarına çıkacak olan Çotanaklar, Samsunspor’un üzerinde baskı kurmaya çalışacaktır. Giresun 7 maçta 6 puanla 14. Sırada yer alırken, Samsun ise 6 maçta 9 puanla kendine 7. Sırada yer buldu.

KARŞIYAKA - ADANASPOR
Geçen sezon 4’lü finale yükselen ama umutlarını bu sezona bırakmak zorunda kalan her iki ekip de, ligin en büyük hayal kırıklıklarını yaşattılar. Aralarındaki son iki maçtan da beraberlikle ayrılan takımlar, Süper Lig’de en son 23 Şubat 1991’de karşı karşıya geldiler. Adanaspor son maçta sahasında Diyarbakırspor’u 2-0 yenerken, Karşıyaka bu haftayı maç yapmadan tamamladı. Üç ihtimalin de sürpriz olmayacağı bu maç öncesinde Adanaspor 8 puanla 9., Karşıyaka ise 7 puanla 13. sırada yer alıyor.

ÇAYKUR RİZESPOR - AKHİSAR BELEDİYESPOR
Tarihlerinde ilk kez karşılaşacak iki takımın mücadelesinde ev sahibi ekip galibiyete daha yakın görünüyor. Yeşil-mavililer, sahalarındaki 4 maçın 3’ünden galibiyetle, 1 tanesinden de beraberlikle ayrıldı. Konuk ekip ise 4 deplasman maçından 3 beraberlik, 1 mağlubiyet çıkardı. Ege temsilcisinin üç beraberliği de 0-0’lık sonuçlardan oluşuyor. Yenildiği maç ise 1-0’lık skorla Erciyesspor’a karşı. Rize’nin galibiyetinden sonra en muhtemel sonucun golsüz beraberlik olması istatistiklere göre yanlış olmaz. Son maçta Rizespor, sahasında Giresunspor’u 1-0 yenerken, Akhisar Belediye de yine sahasında Gaziantep BB’ye 2-1 yenildi.

GÜNGÖREN BELEDİYESPOR - MERSİN İDMANYURDU
Tarihlerinde ilk defa karşılaşacak iki ekibin mücadelesi her türlü sonuca gebe. Güngören, evindeki maçlardan 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet çıkardı. Mersin ise 3 dış saha maçından da beraberlikle ayrıldı. İstanbul temsilcisi 8 maçta 13 gol yiyerek bu alanda birinci durumda. Konuk ekipte, ayrılan Yüksel Yeşilova’nın yerine Nurullah Sağlam göreve başladı. Kan değişikliği, zaten dışarıda kolay kolay yenilmeyen Güney ekibini, en azından psikolojik olarak galibiyete götürebilir. Yine de her sonuç olağan sayılacaktır.

ORDUSPOR - KARTALSPOR
Aralarında oynadıkları geçen sezonki maçlardan Kartalspor 4, Orduspor 1 puan elde etti. Ordu, sahasındaki son maçta Altay’a 2-1 mağlup olmuştu. Kartal ise deplasmandaki son maçında Denizli ile 1-1 berabere kaldı. Ancak Ordu, Mersin’den farklı skorla dönerek Altay mağlubiyetini telafi etti. Kartal da sahasında penaltı kaçırdığı maçta Erciyes ile puanları paylaştı. Ordu’nun favori gösterildiği müsabakada Kartalspor’un alacağı puan ya da puanlar da sürpriz sayılmamalı. Zira Kartal’ın 8 puanının 5’i dış sahada kazanıldı. Aldığı tek galibiyet ise deplasmanda Diyarbakırspor’a karşı 3-2’lik skorla gerçekleşti. Orduspor sıralamada 15 puanla 3. sırada yer alırken, konuk ekip 8 puanla 10. sırada bulunuyor.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - ALTAY
Geçen sezonki iki maçta Altay 4, Gaziantep BB ise 1 puan elde etti. Konuk ekip, istikrarsız sonuçlarına son hafta bir yenisini daha ekledi ve sahasında Güngören’e 1-0 mağlup oldu. Ev sahibi ekibin ise son 3 haftada 3 galibiyeti bulunuyor. Ayrıca 5 haftadır puansız maçı olmadı. Bu süreçteki 5 maçtan toplam 11 puan elde ettiler. Gaziantep BB, istikrarını sürdürürse galibiyete uzanabilir. Ancak Coşkun Demirbakan ve talebeleri de Güneydoğu temsilcisini yenecek güçteler. Beraberlik akla en yakın sonuç gibi görünüyor.

9. HAFTANIN MAÇ PROGRAMI

23 Ekim Cumartesi:
14.00 Diyarbakırspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor (Elazığ Atatürk)
14.00 Kayseri Erciyesspor-Boluspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

24 Ekim Pazar:
14.00 Giresunspor-Samsunspor (Giresun Atatürk)
14.00 Karşıyaka-Adanaspor (İzmir Alsancak)
14.00 Orduspor-Kartalspor (Ordu 19 Eylül)
14.00 Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor (Yeni Rize)
14.00 Güngören Belediyespor-Mersin İdmanyurdu (Mimar Yahya Baş)
19.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Altay (Kamil Ocak)

KAYNAK : http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20101021/bank_asya_1_liginde_onumuzdeki_hafta.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder