23 Ekim 2010 Cumartesi

Şampiyonluğun en önemli adayıyız

''Şampiyonluğun en önemli adayıyız''
Trabzonspor'un 26. Divan Olağan Genel Kurul Toplantısı, Zorlu Grand Otel'de yapıldı.
Kulüp başkanı Sadri Şener, yönetim kurulu üyeleri, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak ve divan kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda ilk olarak Divan Başkanlığına Osman Çavuşoğlu getirildi.

Daha sonra açılış konuşması yapan Divan Başkanı Ali Özbak, bu toplantının bir bilgilendirme toplantısı olduğunu belirterek, ''Geride bıraktığımız sezonun bir uzantısı olarak, yeni sezon başlamadan Bursaspor ile oynadığımız müsabakayı 3–0 kazanan kulübümüz, ilk kez müzemize bir Süper Kupa taşımayı başardı. Bunun heyecanını, mutluluğunu birlikte yaşadık ve ayrıca 2010–2011 sezonuna da bunun sağladığı güvenle başlayabilme şansını yakaladık'' dedi.

Süper Kupa'nın Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesine çok yakıştığını ifade eden Özbak, ''Bu konumu sağlayan ve camiaya yaşatanlardan; başta yönetim kurulumuzu, teknik kadromuzu ve özellikle oyuncu kadromuzu kutluyor ve onlara emeklerinden dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmeyi borç sayıyoruz. Ayrıca buna sağladıkları destek ve katkıdan dolayı sevgili Trabzonsporlularla, Trabzonsporlu medya mensuplarına da teşekkürlerimizi sunuyoruz'' diye konuştu.

-ŞENER: "ŞAMPİYONLUĞUN EN ÖNEMLİ ADAYIYIZ"-
Özbak'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan kulüp başkanı Sadri Şener, genel kurulun kulübün geleceğinin planlanacağı yer olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"3 yıl önce yine sizlerden aldığı güçle yola koyulan yönetim kurulumuz, kulübümüzün öncelikle itibarını koruyacak, ülkenin her köşesindeki Trabzonsporlular'ın başının dik gezmesini sağlayacak bir takım oluşumu için kollarını sıvamıştı. Bu anlamda uyguladığımız planlı politika ilk yıl için ciddi bir yatırım maliyeti getirirken, ardından eksik yerlerin giderilmesi yöntemiyle takımımızı taşıyacak iskelet bir kadronun oluşumu sağlanmış ve bu ekip saha sonuçlarında da adından bahsedilir bir konuma ulaşmıştır. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nı kazanan, Süper Kupa'nın sahibi olan ve ligde de şampiyonu belirleyerek taraftarlarımızın göğsünü kabartan ekibimiz, şu anda ligin zirvesindeki konumunu korumakta ve şampiyonluğun en önemli adayları arasında gösterilmektedir."

Yönetim olarak iki önemli projelerinin olduğunu vurgulayan Şener, ''Zira yıllardır süregelen beklentimizin giderilebilmesi adına iyi bir fırsat ve kadro yakaladığımızı düşünüyoruz. Ayrıca önümüzdeki süreçte önem verdiğimiz iki önemli projeden biri şampiyonluk, diğeri ise borsa konusu. Kulübün üzerindeki temettü yükünü kaldıracak hamleleri mutlaka yapmak zorundayız. Fazla detaya girmeden vurgulamak istiyorum ki bu konuda bir süreç başlattık. Temennimiz attığımız bu adımların kulübümüzün lehine sonuçlanması ve sorunun tamamen ortadan kaldırılmasıdır'' diye konuştu.

-"ŞAMPİYONLUK HEPİMİZİN YILLARDIR ÖZLEDİĞİ EN ÜST DERECE"-
Trabzonspor'un oynadığı oyun ve aldığı sonuçlarla sahada en çok beğenilen takımların başında geldiğini söyleyen Şener, şöyle devam etti:
"Şampiyonluk hepimizin yıllardır özlediği en üst derecedir. Ancak geçmiş yıllardaki başarılı süreçlerimiz incelendiğinde bu zaferlerin ardında yatan en önemli faktörün kent bünyesinde her anlamda sağlanan bütünlük anlayışının etkisi büyüktür. Bugün Trabzonspor oynadığı oyun ve aldığı sonuçlarla sahada en çok beğenilen takımların başında gelirken, prestij anlamında da sözü dinlenen, ilişkileri güçlü, ödeme güvenilirliğini sağlamış bir kulüp konumundadır. Sponsorluk anlaşmaları ve kaynak hareketlerini olumlu yönetmesiyle kulübümüz nakit akışı problemini büyük oranda çözmüş, oyuncularıyla yaptığı sözleşmelerin vecibelerini yerine getirmede belirli bir seviyeyi oturtmuş ender kulüplerimizden biridir. Rakiplerimiz dev bütçe açıklarıyla yeni yeni kredi arayışları içerisindeyken oluşturduğumuz sistem rahat dönüşülebilirlik imkanını büyük oranda sağlamıştır. Şu anda yaptığımız girişimlerin ardından TTNet ve Denizbank ile yeni sözleşmeler imzalayacağız. Bugünün futbol dünyasının dayandığı temel unsur başarıya dayalı bir gelir artışını beraberinde getirmektedir. Demek ki sahada ne kadar kazanırsanız, kasanıza girecek para miktarı da o oranda artacaktır. İşte bu güncel felsefeden hareketle planlamamızı yaparak yolumuza devam etmekteyiz. Hepimize düşen, saha sonuçlarını elde edebilmek adına üzerimize düşen sorumluluğu göstererek takımımıza ve teknik heyetimize gereken desteği vermek olmalıdır. Ortaya koyduğumuz hedeflere ilerlerken sadece Avrupa kupalarından elenmemiz bizleri üzen en önemli sonuç olmuştur. Oysa bu yarışın içerisinde kalmamız hem maddi hem de manevi açıdan çok önemliydi. Bu yıl için bunu başaramadığımızdan dolayı üzgünüz."

Şener, yönetim kurulu olarak amaçlarının kulübü kısır çatışmalardan uzak tutarak sportif ve ekonomik olarak en iyiyi yakalamak olduğunu kaydederken, Avrupa kupalarında başarılı olamadıkları için de çok üzgün olduklarını ifade etti.

-KULÜBÜN BORCU 105 MİLYON LİRA OLARAK AÇIKLANDI-
Şener'in konuşmasını üyeler ayakta alkışladı. Daha sonra divan başkanlığı tarafından yapılan denetimler sonucu kulübün gelir gider tablosu açıklandı. Buna göre bordo-mavili kulübün borcunun 105 milyon 465 bin 550 lira olduğu açıklandı.

Bu borcun 57 milyon 654 bin 605 lirasının kısa vadeli, 47 milyon 810 bin 945 lirasının ise uzun vadeli borç olduğu vurgulandı.

Toplantı, genel kurul salonundaki bayan divan üyelerine çiçek verilmesinin ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder