23 Ekim 2010 Cumartesi

Kazanacağımıza inancımız tam.

''Kazanacağımıza inancımız tam..''
Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nın neden derbi öncesinde bu güne konulduğu eleştirisine yanıt veren Özdemir, ''Bilinmelidir ki bu tarih bir ay önceden fazla bir zamandan önce bildiriliyor. Her zaman ayın sonlarına doğru denk getiriyoruz. İnşallah bize uğur getirir bu toplantı. Yarınki maçta da önemli bir netice elde edeceğimize inanıyorum. Didi'nin bir sözünü ifade etmek istiyorum, 'Galatasaray maçı Fenerbahçelilerin bayram günüdür.' Takımımıza güveniyoruz, güzel bir futbolla başarılı bir sonuç alacağımıza inancımız tamdır'' ifadelerini kullandı.

Gazetelerde bugünkü divan kurulu toplantısıyla ilgili ''Light Divan'' şeklinde değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Özdemir, bu yöndeki haberlerle ilgili yönetim kurulu açıklaması yaptı. Özdemir'in açıklaması şöyle:
''Bu yakıştırma ve yorumlar Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu'na yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Divan kurulumuz kulübümüzün en yüksek istişare organı olup, bu kurulun kürsüsü tüm kurul üyelerine açıktır. Buldukları her fırsatı ve mecrayı eleştiri adına yıkıcı yorumlar ile kullananların varsa yorum ve eleştirilerini bu çatı altında bu kürsüden yapmaları beklentimizdir. Biz yönetim olarak inandığımız doğrular ile kulübe hizmet etmeye devam ediyoruz, bundan sonra da devam edeceğiz. Bu bizim görev süremizin sonuna kadar bu şekilde olacaktır.
Alnımız açık, gönlümüz rahat. Aynı rahatlıkla bizi eleştireceklerin uygun zaman kollamalarına gerek olmadığını söylemek isterim. Bizi eleştirecek olanlar Galatasaray maçı arefesini uygun bulmadıklarını ifade ediyorlar. Kulübümüzde derbi mücadeleleri öncesinde divan kurulu toplantılarının yapılması bir gelenektir. Daha önce divan toplantısına gelip konuşacağını söyleyen, ancak daha sonra derbi mücadelesini bahane olarak gösterenlerin bunu biliyor olması gerekir. Eğer bilmiyorlarsa da zaten onların kulüp kültürü ve geleneklerinden ne kadar uzak olduklarını düşündürmektedir.
Bizim hiçbir korkumuz yok. Bizi eleştirmek isteyenler gelir ve bu kürsüden eleştirilerini yaparlar. Divan kurulu toplantısına katılmayıp bunu basın yoluyla duyurmak lütuf değil divan kurulumuza yapılmış bir saygısızlıktır.''

-ÜNİVERSİTE KONUSU-
Mevcut yönetim kurulunda Fenerbahçe Üniversitesi'nin kuruluşuyla ilgili projenin hazır olduğunu bildiren Özdemir, ''İki önemli nokta var. Hami üniversitemizin olması lazım ve kim olduğu artık belli. İkincisi de üniversiteyi kuracak vakfın 15 milyon lira nakit koyma durumu var. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor, bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bütün projelerimiz hazırlandı'' diye konuştu.

Kerim Kerimoğlu'nun stadın değerinin 5 yıl önceki bilançoyla bugünkü bilançoda farklı olduğu ifadeleriyle ilgili olarak da Özdemir, ''5 yıl evvel 79 milyon lira, bugünkü bilançoda ise 158 milyon liraya ulaşmış, yani 100 milyon dolar. Galatasaray'ın Seyrantepe'deki stadının bugünkü maliyeti 400 milyon lirayı aştı. Daha ilave masraflar gelebilir. Onun da kapasitesi 52 bin, bizimki de. Buradaki konuşmalarınızın bizleri yanlış ifadelerle hedeflerle yanıltmasını doğru bulmuyoruz'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun olağan toplantısı, Nihat Özdemir'in konuşmasının ardında sona erdi.

Özdemir, Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada ise ''Derbi maçlarında önceden tahminde bulunmak zordur. Yarın dostane ve iyi bir maç olmasını istiyorum. Taraftarımızın Fenerbahçe'yi başından sonuna kadar centilmence desteklemesini, son saniyeye kadar bu desteğin devam etmesini arzuluyoruz. Yarın çıkıp iyi bir futbol oynayarak, galip gelerek, yolumuza devam etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin favori gösterilmesiyle ilgili yöneltilen soruya da Özdemir, ''Bu hiçbir zaman bizi bağlamaz. Hiçbir zaman derbilerde favori yoktur. Çok derbi yaşadık. Biz favori olmadığımızı her ortamda ifade ediyoruz. Oyuncularımızın da bu zihniyette olmasını, bu düşüncede olmasını istiyor, arzuluyoruz. Yarın da sahaya çıkıp, herhangi bir takım varmış gibi karşılarında, güçlü bir takım varmış gibi karşılarında mücadele edip sahadan galip ayrılmalarını istiyoruz'' şeklinde yanıt verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder