26 Ekim 2010 Salı

Hiddink gençlere kapıyı açıyor!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 16 yaş kategorisinde bölge karmalarının mücadele ettiği Cumhuriyet Kupası maçlarını izleyen Guus Hiddink, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

NTVSpor'a konuşan Hiddink, maçları takip etmediği eleştirilerinin ardından son hafta ligde 3 mücadeleyi takip etmesini yorumladı ancak yine de "Her maçı takip edemem" dedi.

Hollandalı teknik adam, "Her yenilginin ardından bu tür eleştiriler olacaktır, iyi eleştirileri kullanmak isterim ama negatiflere ise kulak asmıyorum. Ancak ligi çok iyi takip ediyorum. Yine de her maça gideceğim sözünü de veremem. Elimden geldiğince her haftasonu Türkiye'de maçlar takip etmeye çalışacağım. Türkiye dışında olduğumda bu maçları takip etmediğim anlamına gelmez. Türkiye dışında Avrupa'da da bir çok oyuncumuz var ve onları da yakından takip etmemiz gerekiyor" dedi.

"BAZI OYUNCULARIN OYNATILMAMASI, BÜYÜKLERİN AVRUPA'DA OYNAMAMASI..."
Büyük potansiyele sahip bazı oyuncuların takımlarında oynamamasını da eleştiren Hiddink, mart ayına kadar önemli oyuncular izleyeceklerini ve genç isimleri kadroya alacaklarını söyledi.

Türk futbolunun kötü bir dönemden geçtiğini, büyük takımların Avrupa'da mücadele etmemelerinin de bu duruma olumsuz yansıdığını ifade eden Hiddink, yine de bu tablonun milli takıma yansımaması için çalışacaklarını kaydetti.

-GENÇLERE YÖNELECEK-
Hollandalı teknik adam iyi oyuncularının olduğunu ifade ederken, "Genç oyuncularla bir takım değişiklikler olacak, genç oyuncuları oynatmam gerektiğinin farkındayım" dedi, ancak yeni isimler hakkında ise bilgi vermedi.


Rijkkard örneğinde olduğu gibi, Türk futbolunda önemli teknik adamların görevinden ayrılması hakkında da konuşan başarılı teknik adam, "Gerçekçi olmalıyız. Türkiye'de futbol tutkularla oynanıyor ama bir takım felsefeleri takip etmemiz gerekiyor, çok fazla duygulara kapılmamamız gerekiyor. Duygulara hakim olmak da gerekli.. Sadece teknik adamlara da yüklenmemeliyiz. Son derece büyük teknik adamlar Türkiye'de başarılı oldu. Ancak kulüplerin, federasyonun iyi bir strateji geliştirmesi gerekli. Biz de bunun için çalışıyoruz" dedi.

Hiddink son olarak Ersun Yanal hakkında da konuşarak, Yanal'ın kendisine genç oyuncuların gelişimi hakkında bilgi verdiğini belirterek, "Son derece üst seviyede bir teknik direktör ve genç oyuncuları çok iyi anladığını düşünüyorum. Bizim de gençlerle ilgili sıkıntımız oluyor. Onun da sorumluluğu bu isimleri ortaya çıkarmak" dedi.

-FEDERASYONLA SORUN YOK-
Hiddink burada diğer basın mensuplarıyla da konuşarak, geride kalan haftada bir çok maçı Türkiye'de yerinde ve yurt dışından takip ettiğini aktardı ve ''Özellikle Avrupa Şampiyonası elemeleri için geniş bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Bu da kolay olmuyor. Bir çok genç oyuncuyu gözlemleme fırsatım oldu. Ama şu an onların isimlerini vermek istemiyorum. Bu genç oyuncuları da kadromuz için değerlendirmeye alacağız'' diye konuştu.

Türkiye'de maçları takip etmediği için kendisine eleştirilerin olduğu ve federasyonun bu konuda herhangi bir önerisinin kendisine iletilip iletilmediğinin sorulması üzerine ise Hiddink, ''Hayır kesinlikle böyle bir şey yok. Ben zaten bir çok maçı takip ettim ve bu yaptığım takipleri kimseye duyurmak zorunda değilim. Federasyonumuzun çok başarılı bir organizasyonu var. İlişkilerimiz dengeli bir şekilde yürüyor. Şu an bizim amacımız, Türkiye içinde ve dışında genç yetenekleri tespit edip, Türk futboluna kazandırmak'' ifadelerini kullandı.


KAYNAK : http://www.ajansspor.com/futbol/federasyon/h/20101026/hiddink_genclere_kapiyi_aciyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder