29 Ekim 2010 Cuma

Neden olmasın?

Rumen efsane, G.Saray’a geldiğinde “Avrupa’da kupa kazanırsak ekstra 1 milyon dolar alırım” demiş, talep ‘hemen’ kabul edilmişti! 2000’de UEFA Kupası kaldıran Hagi, şimdi teknik direktörlük kontratına aynı maddeyi ekletti. Bu kez herkesin aynı başarının tekrarlanmasına yönelik inancı pekişti.

Bundan tam 14 yıl önceydi... Galatasaray o dönem çok tartışılan bir transfere imza atıyor ve Barcelona’da umduğunu bulamayan 31 yaşındaki Gheorghe Hagi’yi transfer ediyordu. Sarı-Kırmızılı kulüple 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4 senelik sözleşme imzalayan Hagi, o dönem kontratına koydurduğu madde ile herkesi şaşırtmış, yöneticileri tebessüm ettirmişti. G.Saray’da oynadığı süre içinde Avrupa kupası kazanmaları halinde 1 milyon dolarlık özel prim isteyen Hagi’ye de hiç düşünmeden ‘evet’ yanıtı verilmişti. Hagi’nin Türkiye’de ilk kez karşılaşılan ve rüya kabul edilen bu öngörüsü 4 yıl sonra gerçeğe dönüşüyor, 2000 yılında UEFA Kupası kazanılıyordu. Rumen yıldız da adam başı 300 bin dolar olarak dağıtılan primin dışında tam 1 milyon dolarlık özel primin de sahibi oluyordu.

NEDEN OLMASIN?
Aradan tam 14 yıl geçti ve 10 yıl önce UEFA Kupası’nı kaldıran Hagi, bu kez G.Saray’a ikinci kez teknik adam olarak geri geldi. 2 yıllığına 3 milyon dolarlık bir ücretle anlaşan Hagi’nin mukavele şartları arasında, o tanıdık madde yine aynı yerinde duruyordu. UEFA Kupası’nı kaldırarak, inanılmazı gerçekleştiren tarihi kahramanlar arasına adını yazdıran Hagi, şimdilerde yine ‘hayal’ olarak tabir edilen aynı başarının tekrarlanabileceğine inanıyor. Bunu da sözleşmesine yansıtıyordu. Rumen teknik adamın bu özel isteği, bu kez ‘memnuniyetle’ kontrata ekleniyordu. 1996’da arkadaşlarını ateşleyen Hagi, şimdi hoca olarak Florya’da eski ruhu yeniden canlandırmaya çalışıyor. Bu kez yönetim de 1996 yılındaki başarıyı önceden gören Hagi’nin bu hayaline ortak oluyor, geleceğe yönelik ümit besliyor.

CRUYFF’U PİŞMAN ETTİRDİ
Barcelona’da kendisini zaman zaman yedek bırakan Cruyff, G.Saray’da kariyerinin doruğuna çıkan Hagi için “Gitmesine izin verdiğime pişman oldum” demişti. G.Saray’da üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Hagi, 2000’de UEFA Kupası kazanılan süreçte takımın liderliğini üstlenmişti. O dönem Hagi’nin itici güç sağladığı G.Saray, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid’i de Jardel’in attığı altın golle devirip Süper Kupa’yı da kazanarak inanılmaz bir başarı elde etti.


KAYNAK : http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20101029/neden_olmasin.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder