14 Nisan 2010 Çarşamba

Ronaldo'ya meydan okuyan Türk!

Ronaldo'ya meydan okuyan Türk!
FIFA 2010 Dünya Kupası Sponsoru Castrol’ün, dünya çapında start verdiği “Ronaldo’ya Meydan Oku” yarışmasına başvuran binlerce futbol tutkunu içinden Eskişehirli Çınar Arpınar (38), Madrid’e gitmeye hak kazandı.

Çınar Arpınar, dünyanın dört bir yanından gelen diğer futbolseverlerle birlikte 16 Nisan’da Cristiano Ronaldo ile antrenmana çıkacak. Arpınar, bu karşılaşmada Ronaldo’nun antrenmanda ulaştığı performanstan daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışacak ve Real Madrid’li futbolcuya karşı hız, güç ve çeviklik sınavı verecek.

Eskişehir’de Odunpazarı Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Çınar Arpınar, "Bu karşılaşmayı heyecanla bekliyorum. Ronaldo en beğendiğim futbolculardan biridir. Onun performansına dair bilgileri okuyunca çok heyecanlandım. Ronaldo ile aynı sahada olmak inanılmaz bir şans.." dedi.

Amatör olarak halı sahalarda arkadaşlarıyla maç yaptığını ve futbola büyük ilgi duyduğunu belirten Çınar Arpınar’ın Ronaldo’yla bir araya geleceği haberi Eskişehir’de de büyük heyecan uyandırdı.

Eskişehirli doktor, ailesinin ve 11 aylık oğlunun verdiği motivasyonla bu karşılaşmaya hazırlanıyor. Arpınar, “Eşim her gün sıkı bir beslenme planı uyguluyor. Her gün mesaiden sonra halı sahada çalışıyorum. Arkadaşlarım ve ailem de çalışırken beni destekliyor. Hepimiz çok heyecanlıyız. Castrol’ün bu yarışması sayesinde hayallerime kavuştum” şeklinde konuştu.

RONALDO GİBİ OLMAK(!)
Dünya yıldızı Ronaldo’yu bu denli ulaşılmaz yapan onun sıkı bir antrenman programıyla maçlara hazırlanıyor olması.

Çınar Arpınar’ı da Madrid’de zorlu bir sınav bekliyor. Çünkü tam ağırlık çalışması sırasında, Ronaldo 16 tane Toyota Prius otomobili ağırlığı kadar ağırlık kaldırıyor.
Ronaldo’nun futbol oynarken pozisyonlar karşısında gösterdiği anlık reaksiyon zamanı, en hızlı sürat treninin ekvator üzerinde attığı bir turdan 31 saat daha hızlı. Dahası Ronaldo bir maçta, bir Formula 1 yarış arabasının Monaco Grad Prix’de yaptığı dönüşten daha fazla sağ ve sol atak yapıyor. Ronaldo bir sezonda, maraton koşan bir atletten 900 kez daha fazla depar atıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder