11 Nisan 2010 Pazar

Sağlam: ''Kazanmamız gerekiyordu''

Sağlam: ''Kazanmamız gerekiyordu''
Ertuğrul Sağlam'ın açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
"İki puan kaybettik diye yorumluyoruz. Ligin sonunda belki de buradaki 2 puan bizi şampiyon yapacak diye de düşünebliriz. 90 dakika boyunca kalemize 1 kez bile gelememiş rakibimiz karşısında elimizden geleni yaptık. Kalemizde 1 pozisyon görmeden maçın geneline hakimdik. Özellikle ikinci yarıda net pozisyonlarımız vardı. Rakip kalecinin ayağıyla çıkardığı pozisyonlar vardı. En rahat oynadığımız maçlardan birisiydi. Rakibin bize baskı kuramadığı bir maçtı. Ivankov'un eline bir kez bile topun değmedi bir maçtı. Rakibimiz maça 1 puan için çıkmıştı. Çok sevindiler. Burada kazanmamız gerekiyordu. İkinci yarıda her şeyi denedik. Mücadele ettik. Defansif anlamda da sorumluluk aldık. Liderliğimiz devam ediyor. Cuma günkü Gaziantepspor maçını düşünüyoruz. O maçı kazanıp ligdeki konumumuzu devam ettirmek isteyeceğiz. Kayserispor, Gaziantepspor ve Beşiktaş ile içeride oynayacağız. Galatasaray ve Ankaraspor maçlarımız deplasmanda. Galatasaray karşılaşmasına avantajlı bir konumda gitmek için Cuma günkü maçı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi devam ettirmemiz halinde bu ligin sonunda mutlu sona ulşacağız diye bir bekletimiz var"

BASIN TOPLANTISI-
Ertuğrul Sağlam basın toplantısında ise ligdeki durumları itibarıyla çok önemli bir maç olduğunu ifade etti. Karşılarında çok iyi bir kadrosu olan Gençlerbirliği olduğunu söyleyen Sağlam, ''İyi bir takımla oynadık. İlk devre dengeli idi, çok pozisyon üretemeden geçti. İkinci yarı ise özellikle rakip üzerinde tam anlamıyla baskı kuran, futbolun doğrularını yapmaya çalışan, birkaç net gol pozisyonu bulup, değerlendiremediğimiz pozisyonların bulunduğu bir ikinci yarı oldu'' dedi.

Maçı, rakip takımın bir atağının olmadığı bir karşılaşma olarak özetleyen Sağlam, şunları kaydetti:
''Gençlerbirliği, istediği puanı alıp sahadan ayrılmış görüntüdeydi. İkinci yarıda oyuncularımızın oyunu kazanmak için ortaya koyduğu mücadele, bizi gelecek anlamında umutlandırdı. Futbol şansının bugün çok yanımızda olmamasını da sebep olarak görünüyorum. İyi mücadele verdiğimiz bir maç sonrasında 2 puan kayıp var, ancak belki de alınan 1 puan bizi sezon sonunda şampiyon yapacak bir puan olabilir. Sonuçta iyi bir mücadeleydi. Önümüzdeki Gaziantepspor karşılaşması bizim için biraz daha önemli bir maç olacak. Puan kaybetmenin bile düşünülemeyeceği haftalara giriyoruz. Taraftarımızın desteğiyle bu maçı kazanıp devam etmek istiyoruz. Bursaspor olarak hala ligin lideriyiz ve öyle kalmaya da devam etmek istiyoruz. Oyuncularımızın sorumluluğuyla Bursaspor şampiyon olacaktır, ben buna inanıyorum.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder