3 Mart 2010 Çarşamba

Bakkal: "Hiddink yanlış yapıyor"

Bakkal: Hiddink yanlış yapıyor
Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Mesut Bakkal, Best FM’de yayınlanan Özkan Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu “Futbol Vadisi” programına katılarak Milli Takım’daki yeni yapılanmayı değerlendirdi ve Türk Milli Takımı ile sözleşme imzaladığı halde hemen görevinin başına geçmeyen Guus Hiddink’i eleştiri yağmuruna tuttu.

"HİDDİNK YANLIŞ YOLDA
Hiddink’in Dünya Kupası’nda Fildişi Sahili takımının başına geçmesinin etik açıdan yanlış olacağını belirten tecrübeli hoca; “Ben yapsam ne derlerdi acaba? ‘Mesut Bakkal Türk Milli Takımı ile anlaştı, Fildişi Sahili ile Dünya Kupası’na gitti’ derlerdi. Çok büyük paralar ödeniyor. Onun için de bence ait olduğu yerde kalması iyidir. Bunu yerli teknik direktörlerden birisi yapsaydı herkes tefe koyardı heralde" diye konuştu.

"YENİ YAPILANMA UMARIM HAYIRLI OLUR"
Milli Takım’daki yeni yapılanmanın hayırlı olmasını dileyerek söze başlayan Mesut Bakkal, "Çok uzun süre bekledik. Kimin ne olacağı merak konusuydu. Bu arada yerli teknik direktörler konusunda biz Antalya kampındayken “yerli teknik direktör olsun mu olmasın mı” tartışmaları vardı. Biz de hiçbir ilgimiz olmadığı halde bu işin içine çekildik. Bunu da doğal olarak karşılıyorum. Bu yapılanma inşallah ülkemiz adına hayırlı olur" dedi.

"MİLLİ TAKIM’DA BAŞI BOŞLUK VAR"
Milli Takım Alt Yapı Koordinatörlüğüne getirilen Ersun Yanal ile uzun süre birlikte çalıştığını belirten Bakkal, Milli Takım’ın başına Hiddink’in getirilmesini, "Benim dileğim atılan imzadan sonra teknik direktörün takımın başına geçmesiydi. Takımda bir başı boşluk var. İnşallah bu takıma kötü olarak yansımaz. Bence anlaştıktan sonra gelmesi gerekirdi. Çünkü çok yüksek paralar ödüyorsunuz. Çok büyük beklentiler var. Hiddink iyi bir isim. Bizim bunu tartışmamız mümkün değil. İnşallah buraya adapte olup ülke için en iyisini yapar. Ama benim gönlüm her zaman söylüyorum, yerli hocadan yanaydı" şeklinde değerlendirdi.

"ERSUN YANAL DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR"
Gönlünün Milli Takım’ın başına Ersun Yanal’ın getirilmesinden yana olduğunu dile getiren Bakkal, "Ersun Hoca görevini iyi yapabileceğine inandığım bir isim. Ama bu işten daha fazlasını da yapabileceğine inandığım bir teknik direktör. Ben kendisini biraz daha yükseklere yakıştırdığım için bunu söylüyorum. Kendisiyle A Milli Takım’da beraber çalışmıştık bir yıl. Ersun Hoca’nın Türkiye’deki altyapı birimlerinde de çok olumlu işler yapacağına inanıyorum" dedi.

"UMARIM ESKİ YILLARDAKİ GİBİ ÇALIŞMAZ"
Türk Milli Takımı Teknik Direktörlüğü için imza atan Hiddink’in anlaşma sağlandıktan sonra takımın başına geçmemesini ise şöyle eleştirdi:
"Hiddink’in bir an önce takımın başına geçmesi ve ülkeyi tanıması avantaj olurdu. Daha çabuk adapte olurdu. Daha fazla mesai harcardı. Bu maça da gelecek mi gelmeyecek mi bilmiyorum. Takımın başında olmak, burada zaman harcamak, kendini buraya ait hissetmek ve buradaki oluşum içinde olmak takımın menfaatine olacaktır. Hem kendi açısından hem takımın açısından iyi olurdu. İnşallah eski yıllar gibi zaman geçirecek bir ortamda çalışmaz. Buraya ait olduğunu hissederek çalışır"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder