3 Mart 2010 Çarşamba

Milliler İrlanda karşısında..

Milliler İrlanda karşısında..
Organizasyon çerçevesinde geçen yıl Avrupa-Afrika ikinci grubuna yükselen Türkiye, İrlanda ile 5-7 Mart'ta, dünyadaki en eski tenis kulüplerinden biri olarak bilinen Fitzwilliam Lawn Tenis Kulübü kortlarında karşılaşacak.

Marsel İlhan, Haluk Akkoyun ve Barış Ergüden'den oluşan; Allaaddin Karagöz'ün antrenörlüğünü, Can Üner'in yardımcı antrenörlüğünü üstlendiği Türk takımı, bugün düzenlenen basın toplantısında, küçümsenmeyecek bir takımla karşı karşıya geleceklerini, ancak kendilerine güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.

Türkiye Tenis Federasyonu'nu temsilen kafileye başkanlık eden Beyazıt Anbar'ın kısa teşekkür konuşmasıyla başlayan basın toplantısında, antrenör Allaaddin Karagöz, Marsel İlhan gibi bir oyuncuya sahip olmanın takımı için büyük bir avantaj olduğunu, bununla birlikte diğer oyuncuların da potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

Marsel İlhan ise bir gazetecinin sorusu üzerine, İrlanda takımında yer alan Louk Sorensen ve Conor Niland ile daha önce de karşı karşıya geldiklerini hatırlatarak, bugünkü performansının ve kondisyonunun daha iyi olduğunu ve karşılaşma için üzerinde baskı hissetmediğini anlattı.

Louk Sorensen ve Conor Niland'ın yanı sıra James McGee ve Barry King'in de yer aldığı rakip takımının antrenörü Sean Sorensen de basın toplantısının İrlanda'ya ayrılan bölümünde, karşılaşmanın kendi ülkelerinde yapılacak olmasının takıma büyük bir avantaj sağladığını belirterek, mücadeleyi galibiyetle sonuçlandırmayı umduklarını ifade etti.

İrlanda-Türkiye karşılaşması, 5 Mart Cuma öğleden sonra yapılacak açılış töreninden sonra başlayacak.

-DAVIS KUPASI-
Tenis dünyasının erkek milli takımlar seviyesinde en prestijli şampiyonası olarak nitelenen Davis Kupası turnuvaları her yıl Asya-Okyanusya, Amerika ve Avrupa-Afrika olmak üzere 3 farklı bölgede düzenleniyor.

Turnuvada birinci gruba yükselmeyi başaran takımlar Dünya Grubu için ''play-off'' karşılaşmaları yapıyor.

Davis Kupası'na 1948'den beri katılan katılan Türkiye, geçen yıl üçüncü gruptan bir üst gruba yükselmeye hak kazanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder