28 Şubat 2010 Pazar

Arsenal kazandı ama..


(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

Stoke City [1 - 3] Arsenal
08' [1 - 0] Pugh
32' [1 - 1] Bendtner
90' [1 - 2] Fabregas (Penaltı)
90+4' [1 - 3] Vermaelen

Lider Chelsea'nin Stamford Bridge'de Manchester City'ye 4-2 yenildiği haftada eline geçirdiği fırsatı değerlendiren Arsenal zirveye 3 puan daha yaklaştı.

Stoke: Sorensen, Huth, Shawcross, Abdoulaye Faye (Collins 60'), Wilkinson, Delap, Whelan, Whitehead (Lawrence 77'), Pugh, Sidibe, Fuller (Tuncay 80')

Arsenal: Almunia, Sagna, Vermaelen, Campbell, Clichy, Eboue (Walcott 75'), Fabregas, Song, Ramsey (Rosicky 69'), Nasri (Eduardo 83'), Bendtner

Geçtiğimiz hafta içinde oynanan İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) tekrar maçında Manchester City'yi safdışı bırakarak adını bir üst tura yazdıran Stoke City'de Etherington ve Higginbotham bu karşılaşmada sakatlıkları sebebiyle forma giyemedi.

Britannia Stadı'ndaki mücadelede Peter Walton düdük çaldı, Stuart Burt ve Michael Murphy de yardımcılıklarını yaptı.

"Topçular"daysa sakat isimlerin çokluğu bir kez daha kadro sıkıntısı yarattı. Arshavin, Diaby, Djourou, Gallas, Gibbs, Merida ve Van Persie karşılaşmada forma giyemedi.

İki takım Federasyon Kupası'nda da karşılaşmışlardı. Rakibine Fuller (2) ve Whitehead'in golleriyle 3-1 üstünlük sağlayan Stoke yoluna devam etmeye hak kazanmıştı. Arsenal'de Denilson'un golüyse mağlubiyeti engellemeye yetmemişti.

Ev sahibi ekip maça çok hızlı başladı ve 8. dakikada Delap'in klasikleşen uzun tacının ardından kafa vuruşuyla takımına skor avantajını getiren Pugh tribünleri sevince boğdu. Sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen ve düzgün bir kafa vuruşuyla topu Sorensen'in uzanamayacağı noktaya gönderen Bendtner ise 32. dakikada skora denge getirdi. Britannia Stadı'nda ilk yarı 2 dakikalık oynanmamış sürenin ardından 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarının en önemli anı şüphesiz 66. dakikada yaşandı; Shawcross'un müdahalesiyle yerde kalan Ramsey ambulansla hastaneye götürülürken, Stoke Cityli oyuncu da kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Ambulansa taşınırken oksijen takviyesi yapılan genç Galli'nin pozisyonda ayağının kırıldığı bildirildi. Shawcross da pozisyonun ardından gözyaşlarına boğuldu.

Ev sahibi ekipte menajer Tony Pullis karşılaşmanın 80. dakikasında Fuller'ın yerine milli futbolcumuz Tuncay Şanlı'yı oyuna aldı.

90. dakikada Stoke City ceza alanı içinde Pugh'un eline çarpan top sebebiyle penaltı kazanan Arsenal, topun başına geçen Fabregas'la skor avantajını yakaladı. Ligdeki 13. golünü kaydeden İspanyol oyuncu sevincini ayağı kırılan takım arkadaşı Ramsey'e adadı. Maçın sonuna 9 dakikalık duraklama ilave edildi.

Duraklama anlarında takımını rahatlatan Vermaelen galibiyetin habercisi oldu. Arsenal bu galibiyetle puanını 58 yaparak zirveye 3 puan daha yaklaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder