27 Şubat 2010 Cumartesi

İşte G.Saray'ın borcu!

İşte G.Saray'ın borcu!
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapılan kongrede, kulüp denetim kurulu tarafından düzenlenen kitapçıkta borç-alacak farkı belirtilirken, kulübün kısa vadeli borçlarının 175 milyon 526 bin 31 lira, uzun vadeli borçlarının ise 73 milyon 66 bin 929 lira olduğu kaydedildi.

Kulübün banka borcunun ise Vakıfbank, Denizbank ve Garanti Bankası'na toplam 66 milyon 791 bin 2 lira olduğu, bunların faizinin ise 11 milyon 600 bin 491 lira tuttuğu kaydedildi.

Öte yandan, yönetim kurulu tarafından yayınlanan mali tablolarda, nakit çıkışını gerektiren borçlar bölümünde, kulübün toplam 383 milyon 832 bin 670 lira borcunun bulunduğu ifade edildi.

Bunun yanı sıra kulübün şarta bağlı 91 milyon 165 bin 155 lira yükümlülüğünün de bulunduğu belirtildi.

Kulübün 2009 yılında 104 milyon 30 bin 666 lira bütçelenen gelirinin, 20 milyon 419 bin 231 lira az olarak gerçekleştiği, 82 milyon 66 bin 856 liralık gider bütçesinin de 20 milyon 287 bin 105 lira az gerçekleştiği kaydedildi. Bu arada, kulübün eski yöneticilerden mali müşavir Refik Arkan, kürsüden yaptığı konuşmada, mali tabloların içinden kendisinin dahi çıkamadığını söylerken, denetim firmalarınca hazırlanan raporun, faaliyet raporunda olması gerektiğini vurguladı.

-ÇELEBİ: ''BORÇ ABARTILMASIN''-
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, üyelerin mali konularla ilgili eleştiri ve sorularına yanıt verirken, özellikle borç rakamlarının abartıldığını ileri sürdü.

Görüşmeler bölümünde, özellikle kulüp eski yöneticisi Refik Arkan'ın, kendilerine bazı bilgilerin verilmediği ve dağıtılan kitapçıktaki borç ile alacak hesaplamasının içinden çıkamadığı şeklindeki sözleri dikkat çekerken, Işın Çelebi konuyla ilgili olarak, şunları söyledi:
''Borç rakamlarını abartılmasından, polemik konusu yapılmasından rahatsız oluyorum. Çeşitli rakamlar telaffuz ediliyor. Bizim net nakit çıkışı gerektiren borcumuz 129 milyon dolardır. Gelecekteki hizmetler için ödenecek rakam ise 78 milyon dolardır. Gelirlerimiz yüzde 33 artarken, giderlerimiz ise yüzde 31 artmıştır. Finansman yönetimi, birleşik kaplar hesabı gibidir ve önemli olan hedeflere varmaktır. Öncelik sıralaması yapıp, ona göre kaynaklar tesis etmek önemli. Şirket birleşmesi için kredi kullanmak da doğru karar çünkü çağrı kararı çıktığında elimizde böyle bir kaynağın hazırda olması gerekiyor.''

Diğer yandan, mali genel kurula katılımcı sayısının 852 kişi olduğu açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder