25 Şubat 2010 Perşembe

Efes Maccabi'yi devirdi..

Efes Maccabi'yi devirdi..
NOTLAR..NOTLAR..NOTLAR..
Efes Pilsen’in EuroLeague Top 16 Turu, F Grubu’nda İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile oynadığı karşılaşmaya basketbolseverler büyük ilgi gösterdi. Tribünlerde yaklaşık 8000 taraftar maçı izledi.

Karşılaşmayı izleyenler arasında Efes Pilsen Spor kulübü Başkanı Tuncay Özilhan yanında EuroLeague CEO'su Jordi Bartomeu yer alırken; Beşiktaşlı futbolcu Matteo Ferrari de maçı takip etti. Ferrari, arkadaşı olan Efes Pilsenli oyuncu Kaya Peker'e, maç öncesinde selamlaşarak başarılar diledi.

EFES PİLSEN: 63 - MACCABİ ELECTRA TEL AVİV: 56

SALON
Abdi İpekçi

HAKEMLER
Zoran Sutulovic- Boris Ryzhyk- Panagiotis Anastopoulos

EFES PİLSEN
Mario Kasun 14 (13 ribaund- 2 asist), Charles Smith 11 (3 ribaund), Igor Rakocevic 6 (2 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert, Kerem Tunçeri 8 (2 ribaund- 2 asist), Bootsy Thornton 7 (6 ribaund- 4 asist), Kaya Peker 2 (11 ribaund- 2 asist), Bostjan Nachbar 6 (3 ribaund- 2 asist), Bojan Popovic 2 (2 ribaund), Ermal Kurtoğlu 2 (1 ribaund), Daniel Santiago 2 (2 ribaund), Ender Arslan 3 (1asist)

MACCABİ ELECTRA TEL AVİV
Raviv Limonad 4 (2 ribaund), Derrick Sharp, Andrew Wisniewski 5 (3 ribaund), Doron Perkins 9 (6 ribaund- 4 asist), Guy Pnini 3, Alan Anderson 7 (2 ribaund- 3 asist), Stephane Lasme 2 (5 ribaund- 1 asist), Chuck Eidson 2 (2 ribaund- 2 asist), David Bluthenthal 15 (5 ribaund- 1 asist), D’Or Fischer 9 (7 ribaund)

1.PERİYOT 21-14
2.PERİYOT 14-16
3.PERİYOT 12-14
4.PERİYOT 16-12

Euroleague TOP 16’da mücadele eden temsilcimiz Efes Pilsen, F Grubu’ndaki 4. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği İsrail ekibi Maccabi Electra Tel Aviv’i 63-56 mağlup etti.

Büyük taraftar desteği ile çıktığı karşılaşmaya Kerem Tunçeri- Bootsy Thornton- Charles Smith- Kaya Peker- Mario Kasun ilk beşiyle başlayan Efes Pilsen, tecrübeli oyun kurucusunun üçlüğüyle perdeyi açtı. Maccabi Electra’yı üst üste 7 hücumdan boş döndüren temsilcimiz, Smith’in isabetli atışı ve Kasun’un birer tip ve smacı ile skoru 9-0’a getirip rakibine mola aldırdı. Moladan toparlanarak dönen İsrail ekibi, Andrew Wisniewski ve Guy Pnini’nin üçlükleriyle farkın açılmasını engelledi. Ancak özellikle Kasun ile her iki pota altında üstünlük kuran Efes Pilsen, 8. Dakikada farkı yeniden 9’a (17-8) çıkardı. Maccabi’den Alan Anderson’un son saniye basketiyle biten ilk çeyrek, Lacivert-Beyazlılar’ın 21-14 üstünlüğü ile geride kaldı.

Doron Perkins’in ikinci periyodun başındaki fast-break sayısına Thornton’un üçlüğü ile yanıt veren Efes Pilsen’de bu isabetin ardından kullanılan 4 üçlük atış hedefi bulmazken skor üretmeye devam eden İsrail ekibi 14. dakikada skora denge (24-24) getirdi. Temsilcimizin aldığı molanın ardından ilk kez öne geçen Maccabi Electra, savunmasını sıkılaştırıp hızlı hücum silahını kullanmaya başlayınca Efes Pilsen antrenörü Ergin Ataman yeniden mola istedi. Bu periyodun ilk 7,5 dakikasında 5 sayı üretebilen Lacivert-Beyazlılar, ikinci moladan sonra çıkışa geçti. Temsilcimiz Ender Arslan’ın üçlüğü, Bostjan Nachbar’ın orta mesafeli atışı ve Igor Rakocevic’in turnikesi ile 7-0’lık seri yakalayıp 33-30 öne geçince molayı bu kez Maccabi Electra antrenörü Pini Gershon aldı. Kalan bölümde de sayı kaydedemeyen rakibi karşısında Efes Pilsen, soyunma odasına 35-30 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe dört oyuncu değişikliği ile giren Lacivert-Beyazlılar’ın ilk sayılırını Kerem attı. Ancak İsrail ekibi bu baskete D’Or Fischer’in 4, Perkins’in de 3 sayısıyla yakaladığı 7-0’lık seri ile karşılık verip skoru eşitledi (37-37). Temsilcimizde ise devreye yine Kasun girdi ve 6 sayı kaydedip 28. dakikanın sonunda takımını 45-40 öne geçirdi. Son bölümünde Maccabi Electra’nın Wisniewski ve Anderson; Efes Pilsen’in de Rakocevic ile skor ürettiği 3. çeyrek 47-44’lük skorla noktalandı.

Final periyoduna Nachbar ve Daniel Santiago’nun smaçlarıyla başlayan Lacivert-Beyazlılar’a yanıt David Bluthenthal ‘dan geldi. Son 5 dakikaya girilirken Kasun’un bir ribaunt mücadelesinde Maccabi Electra’nın savunduğu çemberin filesini koparması nedeniyle maç bir süre durdu. Karşılıklı iki üçlükle süren mücadelede rakibine ribauntlarda üstünlük sağlayan temsilcimiz, Nachbar’ın turnikesi, Kasun’un ikinci şans sayısı ve Smith’in pota altı basketi ile son dakikaya 4 sayı önde (60-56) girdi. Bunun ardından rakip hücumu da durduran Lacivert-Beyazlılar’da Smith bir de üçlük isabeti buldu. Böylece maçı 63-56 kazanan Efes Pilsen, F Grubu’ndaki 2. galibiyetini elde ederek iddiasını sürdürdü.

İki takım arasında deplasmanda yapılan ilk maçı 72-62 kazanan İsrail ekibi, olası bir puan eşitliği durumunda Efes Pilsen'e averajla üstün sayılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder