12 Şubat 2010 Cuma

Geleceğin Yeteneklerini FİFA Açıkladı.

atuhan futbolu unuttu, ama FIFA hala umutlu. FIFA, dünyanın gelecek vadeden en yetenekli futbolcuları arasında Beşiktaş'ın 19 yaşındaki genç yıldızı Batuhan Karadeniz'e de yer verdi.

Resmi internet sitesinde bir anket düzenleyen ve takipçilerine 'En iyi genç yetenek hangisi?' diye soran FIFA, aday futbolcular arasında Batuhan'ı da gösterdi.

7 AYDA SADECE 6 DAKİKA FORMA GİYDİ
Turkcell Süper Lig'de gol atan 'en genç futbolcu' unvanına sahip olan, ancak Turkcell Süper Lig'de son golünü 17 Mayıs 2009'da Eskişehirspor'da kiralık olarak forma giydiği dönemde atan Batuhan Karadeniz, 19 yaşında olmasına rağmen şimdiden çalkantılı bir kariyere sahip. 2009-10 sezonu için Gaziantepspor'a kiralanan, ancak Kırmızı-siyahlı kulüple anlaşamayınca Beşiktaş'a geri dönen Batuhan, sezon başında yaşadığı sakatlığın da etkisiyle bu sezon sadece Manchester United ile yapılan Şampiyonlar Ligi maçının son 6 dakikasında forma giyebildi. Ligin geride kalan 20 haftasında sadece 2 kez 18 kişilik kadroda yer alan, ancak bu maçlarda oyuna girme şansı bulamayan 19 yaşındaki yıldız, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Siyah-beyazlı formayla sahaya çıkma şansını yakalayamadı.

DOS SANTOS'UN KARDEŞİ DE LİSTEDE
Öte yandan, Galatasaray'ın devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Meksikalı Giovani Dos Santos'un kardeşi Jonathan Dos Santos da FIFA'nın gelecek vadeden futbolcuları listesinde yer aldı.

Halen futbol hayatını Barcelona altyapısında sürdüren 19 yaşındaki futbolcu, site takipçilerinin büyük bir çoğunluğu tarafından 'En iyi genç yetenek' olarak gösterildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder