27 Şubat 2010 Cumartesi

Wayne Bridge'nin intikamı!


İngiltere Premier League'de 28. hafta maçında Chelsea ile Manchester City Stamford Bridge'de karşı karşıya geldi.

Müthiş bir heyecana sahne olan ve bir futbol maçından daha da fazla anlamlar taşıyan karşılaşmada Manchester City 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen Stamford Bridge'den 4-2'lik galibiyetle ayrılarak Chelsea'ye Inter'den sonra bir darbe daha vurdu.

Manchester City'e galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 45. ve 76. dakikada (p) Carlos Tevez, 52. ve 87. dakikada Craig Bellamy'den geldi. Chelsea'nin gollerini ise 42. ve 90. (p) dakikada Frank Lampard kaydetti.

Chelsea'de 76. dakikada Beletti direkt kırmızı, 81. dakikada Michael Ballack ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

Inter maçında sakatlanan ve yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Petr Cech'ten yoksun olarak Manchester City karşısına çıkan Chelsea'de Cech'in yerine görev yapan yedek kaleci Hilario'nun yaptığı kritik hatalar maça damga vurdu.

Bu sonuçla Stamford Bridge'deki 37 maçlık yenilmezlik unvanını kaybeden Chelsea, 28 maçta 61 puanla liderliğini sürdürdü. Premier Lig'de 2. sırada 28 maçta 60 puanı bulunan Manchester United yer alıyor.
Manchester City, bu galibiyetle puanını 49'a yükselterek 4. sıraya çıktı.



JOHN TERRY'NİN ELİ HAVADA KALDI

Bu zorlu karşılaşmanın sonucu kadar Chelsea kaptanı John Terry ile Manchester City futbolcusu Wayne Bridge arasında yaşanacaklar da merak ediliyordu. Bugün Stamford Bridge'de ilk kez bir araya gelen Terry ve Bridge tünelden çıkarken, Bridge sıranın en arkasında yer aldı.

İki futbolcunun seremonide yüz yüze gelmesi beklenirken; Wayne Bridge bu esnada John Terry'in elini sıkmadı. Eski takım arkadaşının yüzüne bile bakmayan Bridge'nin maç öncesinde Terry'e göstermiş olduğu tepki Stamford Bridge tribünleri de yansıdı. Maç esnasında Wayne Bridge'e büyük bir protesto ile karşılık veren Chelsea taraftarları, İngiliz oyuncunun ayağına top gelir gelmez kulakları sağır eden bir ıslık ile tepki gösterdi.

Bilindiği gibi John Terry, eski takım arkadaşı Wayne Bridge'nin manken kız arkadaşı ile ilişki yaşamış ve bu olay geçtiğimiz ay İngiliz medyasında bomba etkisi yaratmıştı. Yaşanan skandaldan sonra Terry, İngiltere Milli Takımı kaptanlığından alınırken, Wayne Bridge de İngiltere Milli Takımı'nın kadrosunda yer almayı reddetmişti.

KISA KISA NELER OLDU?

- Bu sezon Chelsea'yi ligde oynadığı iki maçta da yenmeyi başaran Manchester City, bu tarz bir galibiyeti en son 1958-1959 sezonunda elde etmişti.

- Manchester City, 17 yıl aradan sonra Chelsea'yi Stamford Bridge'de yendi.

- Chelsea, bu sezon ilk kez Stamford Bridge'de mağlup oldu. Maviler, kendi sahasındaki son mağlubiyeti 30 Kasım 2008'de 2-1'lik skorla Arsenal karşısında almıştı.

- Manchester City, bu sezon Portsmouth ve Wolverhampton gibi küme düşmeme mücadelesi veren takımlardan sonra ligde ilk kez güçlü bir takımı deplasmanda mağlup etti.

- Manchester City, Stamford Bridge'de 7 maç aradan sonra gol atmayı başardı.

- Manchester City, 2002-2003 sezonundan bu yana Chelsea, Arsenal, Manchester United ve Liverpool gibi Premier League'e ambargo koyan takımlar karşısında ilk kez bir deplasman galibiyeti aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder