27 Şubat 2010 Cumartesi

Gergin maç City'nin.

Gergin maç City'nin..
(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

Chelsea [2 - 4] Man City
42' [1 - 0] Lampard
45' [1 - 1] Tevez
51' [1 - 2] Bellamy
77' [1 - 3] Tevez (penaltı)
88' [1 - 4] Bellamy
90' [2 - 4] Lampard (penaltı)

Terry-Bridge gerginliğinin damga vurduğu karşılaşmada Manchester City 9 kişi kalan Chelsea'yi devirdi.

İngiltere'nin cevabını merakla beklediği soru da başlama düdüğü öncesi yanıtlanmış oldu; seremoni sırasında Manchester Cityli Wayne Bridge kendisine elini uzatan Chelseali John Terry'nin birkaç saniye gözlerine baktı, elini sıkmadı. Bu esnada tüm kameralar ikiliye yönelmişti.

Chelsea: Hilario, Ivanovic, Carvalho (Kalou 70'), Terry, Malouda, Ballack, Mikel (Belletti 60'), Lampard, Anelka, Drogba, Joe Cole (Sturridge 60')

Man City: Given, Richards, Kompany, Lescott, Bridge (Santa Cruz 78'), Zabaleta, De Jong, Barry, Bellamy, Tevez (Sylvinho 90'), Adam Johnson (Wright-Phillips 60')

Chelsea'de sakatlıkları devam eden Bosingwa, Deco, Essien, Cech ve Ashley Cole karşılaşmada forma giyemediler.

Stamford Bridge'deki zorlu mücadelede Mike Dean düdük çaldı, Bob Pollock ve David Coote ise yardımcılıklarını yaptı.

Manchester City'nin ülkesinden dönen Arjantinli süper yıldızı Tevez'in ilk 11'deki yerini aldığı karşılaşmada sakatlıkları devam eden Michael Johnson, Petrov ve Kompany'nin yanısıra cezalı Adebayor da forma giyemedi.

Mücadele kavgalı oyuncular Terry ve Bridge'nin yanısıra İtalyan menajerler Carlo Ancelotti ve Roberto Mancini'yi de karşı karşıya getirdi.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının son 3 dakikasıysa karşılıklı gollere sahne oldu. Ev sahibi ekibin 42. dakikada başarılı orta saha oyuncusu Lampard'la skor avantajını karşılaşmada City'nin cevabı gecikmedi, 45'te savunmanın da hatasından faydalanan Tevez düzgün bir vuruşla Hilario'yu avladı ve ligde sezonun 14. golünü kaydederek skora denge getirdi. Karşılaşmada ilk yarı 3 dakikalık oynanmamış sürenin ardından 1-1 sona erdi.

51. dakikada Bellamy'yle skor avantajını yakalayan City 76'daysa farkı ikiye çıkararak rahatladı. Barry'nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı değerlendiren Tevez, ailevi sorunları için gittiği ülkesinden mükemmel bir dönüş yapmış oldu.

76. dakikada Tevez'in kaydettiği penaltı golünün ardından en çok sevinen Bridge oldu, yumruğunu sıkarak golü kutlayan başarılı oyuncunun yüzündeki tebessüm kameralardan kaçmadı.

Penaltıya sebep olarak kırmızı kart gören Belletti'nin ardından 81'de de Ballack oyundan ihraç edildi, Chelsea sahada 9 kişi kaldı.

Lider Chelsea bu skorun ardından 61 puanda kaldı ve takipçisi Manchester United'la aradaki fark 1 puana inmiş oldu.

Rakibini sezonun ilk yarısındaysa 2-1 yenen Manchester City bu skorla Chelsea karşısında 52 yıl aradan sonra ligde ilk kez duble yaptı. Puanını da 49 yapan konuk ekip, Tottenham Hotspur'dan da dördüncülüğü devraldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder