24 Şubat 2010 Çarşamba

Mesut Özil Yanıtladı Neden Almanya?

Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi yayın organı olan UEFA.com'da taraftarlardan gelen soruları yanıtladı. 21 yaşındaki yıldız futbolcu, Nijerya'dan bir taraftarın sorusu üzerine, Bundesliga'da kendisini en çok zorlayan futbolcunun Bayern Münih forması giyen milli futbolcu Hamit Altıntop olduğunu söyledi. Mesut Özil, "Hamit gerçekten çok güçlü ve top için savaşıyor" dedi.

Mesut Özil, Türkiye'den Yakup isimli bir taraftarın sorduğu "Neden Türkiye yerine Almanya'yı tercih ettin?" şeklindeki bir soruya ise, "Almanya için oynama isteğim zaten çok açıktı. Çünkü Almanya Milli Takımı'nı tüm genç takımlarında temsil ettim ve şimdi mutluyum ve böyle bir ulusal takımın parçası olduğum için de gururluyum" diye konuştu.

Mesut, "Tuttuğun takım hangisi" şeklinde Moldova'dan bir taraftarın sorduğu soruya ise, "Çocukluğumdan beri Barcelona taraftarıyım ve halen onların maçlarını izliyorum" diyerek cevap verirken, "En beğendiğiniz futbolcu hangisidir, neden?" şeklindeki Bangladeş'ten gelen bir soruyu ise, "Zinedine Zidane'ı izlemeyi çok severdim. Mükemmel ve kendine özgü bir stili vardı" diye yanıtladı.

Almanya Milli Takımı'nın çok disiplinli olduğunu vurgulayan ve 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde istedikleri başarıyı elde edebileceklerini ifade eden Mesut Özil, kariyeri boyunca unutamadığı en büyük olayın ise, Almanya Milli Takımı'nın Norveç'le 2009 yılı Şubat ayında oynadığı özel maçta ilk kez forma giymesi olduğunu vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder