27 Şubat 2010 Cumartesi

''Kapıyı araladık, yola çıkma zamanı''

Sağlam, takımının cezası nedeniyle Adapazarı'nda oynanan ve 3-0 galibiyetleriyle sona eren Sivasspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, geçen hafta ligin zirve mücadelesi için önem taşıyan Fenerbahçe karşılaşmasında 3 puan almayı başardıklarını hatırlattı. Birçok insanın kafasında Fenerbahçe maçının etkilerinin hafta boyunca süreceği yönünde endişe bulunduğuna dikkati çeken Sağlam, şöyle konuştu:
''Bir de biliyorsunuz büyük karşılaşmalardan sonra oynanan maçlarda konsantrasyon düşüklüğü yaşanmıştır. Kendi sahası ve taraftarı önünde daha coşkulu ve daha tempolu oynayan bir takımız. Bunun da endişesi vardı. Tarafsız sahada, seyircisiz oynamanın nasıl yansıması olacak diye insanların kafasında soru işaretleri vardı. Maçın atmosferine baktığımız zaman seyircisiz ve başka bir sahada oynanması bizim için bir olumsuzluktu. Taraftarımızın bize kattığı coşku ve heyecandan yoksun oynamak, bizim için bir dezavantaj gibi görünüyordu ama bu eksikliği oyuncularımızın maça başlarken ki coşkusu, heyecanı ve hırsı açıkçası ortadan kaldırdı.''

-''BU TAKIM TÜRKİYE LİGİ'NDE ÇOK DAHA DEĞİŞİK YERLERDE OLACAK''-
Sivasspor'un kadro kalitesi itibariyle ligde bulunduğu yerle örtüşmeyen bir takım olduğunu kaydeden Sağlam, ''Onlar da ligde küme düşmeme mücadelesi veriyor. Dolayısıyla şartlara baktığımız zaman karşılaşma öncesinde bizim açımızdan dezavantaj var gibi görünüyordu. Oyuncularımızın iyi niyeti, mücadelesi, hırsı, isteği ve coşkusu bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırdı'' diye konuştu.

Önemli bir galibiyet aldıklarını ifade eden Sağlam, şunları dile getirdi:
''Bu takım şartlar ve ortam ne olursa olsun zirve yarışını sonuna kadar devam ettirecek. Herkes bundan emin olabilir. 'Önümüzde bir fikstür avantajı var' demiştik. Şimdi yola devam ediyoruz, bizim gibi takımların alınan böyle galibiyetlerin mutluluğunu ve sevincini çok yaşama lüksü yok. Önümüzdeki hafta bizim açımızdan Diyarbakırspor maçı gerçek anlamda final karşılaşması gibi görünüyor. Ondan sonra da Manisaspor ve Denizlispor ile içeride oynayacağız. Sonrasında ben inanıyorum ki bu takım Türkiye Ligi'nde çok daha değişik yerlerde olacak.''

Geleceğe umutla bakabildiklerini belirten Sağlam, ''İnanıyoruz ki taraftarlarımız da o şekilde bakıyor. Ben bugünkü olumsuzluklar karşısında hiçbir şekilde hırsını ve mücadelesini kaybetmeyen, sahaya çıkıp üst düzeyde mücadele yapıp, futbol adına çok güzel şeyler ortaya koyup, net bir galibiyet alan oyuncularımı kutluyorum. Onlar inandıkları zaman neler yapabileceklerini geçen hafta da, bundan önce de gösterdiler'' dedi.

Bursaspor taraftarlarını da uyaran Sağlam, ''Bu karşılaşma bizim için inşallah tarafsız sahada ya da seyircisiz oynayacağımız son karşılaşma olur, çünkü ligdeki zirve mücadelesinde bu tür olumsuzluklarla bundan sonra karşılaşmamamız gerekiyor. İnşallah tarftarlarımız da bizim ceza almamıza sebebiyet veren insanlarla şapkalarını önlerine koyarlar ve sorumluluk duygularıyla hareket ederler'' diye konuştu.

-KAPIYI ARALADIK, YOLA ÇIKMA ZAMANI-
Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın maç sonu açıklamalarını ise Ajansspor.com derledi.

İşte Sağlam'ın sözleri;
“Geçen haftaki Fenerbahçe galibiyetinin olumsuzluklarını yaşamamak için hafta arasında çok uğraştık. Ama hep söylediğim bir şey var; oyuncu grubumuz çok düzgün kişilikte oyunculardan kurulu. Profesyonelliği üst seviyede yaşıyorlar. Başarımızın altında yatan gerçek ve
değer de bu. Sorumluluk aldılar ve olumsuzluktan etkilenmemeye çalıştılar. Taraftarsız sahada ve seyircisiz ceza da sanırım ilk kez bize uygulandı. Ancak şartlar, ortam ne olursa olsun bu yarışta geri kalmayacağımızı gösterdiler. Bizim takımın başarısının gerçek nedeni de oyuncu grubunun bu kalitesinden kaynaklanıyor.”

“Bugün alınacak 3 puan önemliydi. Geçtiğimiz hafta daha önce söylediğimiz ‘avantajlı fikstürümüz var bunu aralayacak maç da Fenerbahçe maçı’ demiştik. Kapıyı araladık, şimdi yola çıkma zamanı.”

“Taraftarımız önünde çok daha coşkulu oynuyoruz. Bugünkü maç kolay olmayacaktı ama olumsuz atmosfere rağmen, heyecanın coşkun olmadığı yerde bunu yaşadı oyuncularımız. Baştan sona üstün getirdiğimiz maçı net ve haklı olarak kazandık. Bizim maçların mutlulukları ile oyalanma şansımız yok. Şimdi Diyarbakırspor maçını düşünmek ve kazanmak için çalışmamız lazım..”

“Güzel bir maç oldu bol pozisyon üretip galibiyet aldığımız bir maçtı. İlk golümüz güzel bir goldü, Ozan İpek’in sağ ayağıyla gol atması önemliydi, Turgay’ın da golü güzeldi.. Sivasspor’a da başarılar diliyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder