22 Ağustos 2010 Pazar

Barça kupaya uzandı!

İlk maçta 3-1 yenildiği Sevilla'yı İspanya Kral Kupası rövanş maçında konuk eden Barcelona, rakibine acımadı ve kupayı 9. kez müzesine taşıdı: 4-0
Barça kupaya uzandı!
Geçen sezonun lig şampiyonu Barcelona ile Kral Kupası sahibi Sevilla, kozlarını İspanya Süper Kupası rövanş maçında paylaştı.

Sevilla'nın stadı Ramon Sanchez Pizjuan'da oynanan ilk maçı Sevilla 3-1 kazanmış ve Camp Nou'ya avantajlı sayılabilecek bir skorla gelmişti.

Barcelona Teknik Direktörü Joseph Guardiola, ilk maçın aksine rövanşa ideale yakın sayılabilecek bir kadro hazırladı. Barça sahaya; Víctor Valdés; Alves, Piqué, Abidal, Maxwell; Xavi, Busquets, Keita; Messi, Pedro, Bojan 11'i ile çıktı.

Konuk Sevilla ise sahada; Palop; Dabo, Konko, Escudé, Navarro; Navas, Romaric, Zokora, Capel; Alfaro, Negredo 11'i ile yer aldı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Abdoulay Konko'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Barcelona, 25'te Xavi'nin nefis sonrası yıldız oyuncusu Messi ile farkı 2'ye çıkarırken, Arjantinli yıldız 44'te bir kez daha sahneye çıktı ve ilk yarının skorunu belirledi.

Yeni transfer David Villa ve Iniesta 57. dakikada oyuna dahil olurken, 89. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi, kendisinin 3., takımının 4. golüne imza attı.

Sevilla'yı 4-0 mağlup eden Barça, İspanya Süper Kupası'nın 9. kez müzesine götürmeyi başardı.

İlk maçtaki 3-1'lik avantajına güvenen Sevilla, Barcelona karşısında 90 dakika boyunca etkisiz bir futbol sergilerken, yenilgiden sorumlu olarak teknik direktör Antonio Alvarez gösterildi.

Sevilla, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde hafta içinde oynadığı ilk maçta deplasmanda Portekiz'in Braga takımına 1-0 yenilirken, rövanş maçını düşündüğünden Süper Kupa maçına konsantre olamadığı görüldü.

Bu arada Barcelona'da 3. sezonuna başlayan teknik direktör Pep Guardiola, 7. kupasını kazanmış oldu.

KAYNAK : http://www.ajansspor.com/futbol/ispanya/h/20100821/barca_kupaya_uzandi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder