22 Ağustos 2010 Pazar

Süper Kupa Inter'in..

Geçen sezonun 3 kupalı ekibi Inter, yeni teknik direktör Rafael Benitez yönetiminde İtalya Süper Kupa'sını kazandı.. Milano ekibi, geriye düştüğü maçta Roma'yı devirdi ve kupaya 5. kez sahip oldu: 3-1Süper Kupa Inter'in..
Serie A'da geçen sezonu şampiyonlukla tamamlayan Inter ile Serie A ve İtalya Kupası'nda ikincilikte kalan Roma kozlarını İtalya Süper Kupası'nda paylaştı.

Giuseppe Meazza Stadı'nda yapılan maça Milano ekibi; Júlio César, Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Pandev, Sneijder, Eto'o, Milito 11'i ile çıktı.

Başkent ekibi ise sahada; Lobont, Cassetti, Mexès, Juan, Riise, Pizarro, Perrotta, De Rossi, Menez, Totti, Vucinic 11'i ile yer aldı.

Mücadelede ilk golü bulan taraf Roma oldu. Dakikalar 21'i gösterdiğinde sahneye çıkan Norveçli oyuncu Riise, takımını öne geçirirken; teknik direktör Rafael Benitez yönetiminde ilk resmi maçına çıkan Inter, 41. dakikada Pandev'in golüyle skora denge getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

70. dakikada Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o ile geriye düştüğü maçta öne geçmeyi başaran Inter, Eto'o ile 80'de farkı 2'ye çıkardı ve kupa yolunda dev bir adım attı.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince, Inter, Roma'yı 3-1 mağlup etti ve İsyalya Süper Kupası'nı 5. kez müzesine götürdü.

KAYNAK : http://www.ajansspor.com/futbol/italya/h/20100821/super_kupa_interin.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder