20 Ağustos 2010 Cuma

Sağlam iddia..

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray karşısında kesinlikle kazanmayı hedeflediklerini, rakibin kötü gidişinin beklentileri arıtaracağını ancak 3 puanı alacak güçleri olduğunu söyledi..
Sağlam iddia..
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında puan kaybeden Galatasaray için maçın daha önemli hale geldiğini belirterek, "Şu anda içinde bulunduğumuz durum, ortaya koyduğumuz futbol değerleri ve verdiğimiz mücadele kesinlikle Galatasaray karşısında bizimde 3 puanı alacak gücümüzün, yeteneğimizin ve yeterliliklerimizin olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Merinos Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplandıran tecrübeli teknik adam, hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Spor Toto Süper Ligi'nin 2. haftasında önemli karşılaşmaların oynanacağının altını çizen Sağlam, "Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile beraber haftanın en önemli karşılaşmalarından bir tanesini de biz Galatasaray ile Ali Sami Yen'de oynayacağız. Tabi ki iki takımında ligdeki hedefi itibari ile sezon başı olmasına rağmen kesinlikle puan kaybına tahammülün olmadığı bir karşılaşma oynayacak. Galatasaray'ın ilk hafta kaybetmesi onlar açısından bu karşılaşmayı önemli hale getiriyor. Ayrıca dün oynamış oldukları Avrupa Kupası maçında da kazanamamış olmaları da, bizimle oynayacakları karşılaşmada takımın ve taraftarın beklentisini biraz daha üst düzeye çıkardı" diye konuştu.

"BİZDE GEÇEN SENENİN ŞAMPİYONU OLARAK İYİ NETİCEYİ ALMAK İSTEYECEĞİZ"
Geçen senenin şampiyonu olarak lige iyi bir başlangıç yaptıklarının altını çizen Ertuğrul Sağlam, "Hem iyi bir mücadele, hem iyi bir futbol, hem de biraz kısır olmasına rağmen, kazanarak başlamak bizim adımıza çok sevindirici. Galatasaray karşısında kesinlikle kazanmayı hedefleyen bir oyun anlayışı ile sahada mücadelemizi verip, gelecek adına bizi umutlandıracak, hem futbol kalitesini ortaya koymak, hem de neticeyi almak isteyeceğiz. Şu anda içinde bulunduğumuz durum, ortaya koyduğumuz futbol değerleri, verdiğimiz mücadele, kesinlikle Galatasaray karşısında bizimde 3 puanı alacak gücümüzün, yeteneğimizin ve yeterliliklerimizin olduğunu ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

"BU MAÇTA ORTAYA ÇIKABİLECEK 3 AYRI NETİCEDE NORMALDİR"
Bu gibi karşılaşmalarda ortaya çıkacak her türlü neticenin, futbol içinde normal karşılanması gereken neticeler olacağını belirten Sağlam, "Galatasaray'ın ve Bursaspor'un kazanması da, beraberlikte çok normal neticelerdir. Yeni tabiri caizse her türlü skora açık bir karşılaşma olacaktır. Biz hem 3 puanla başladığımız ligde 3 puan serimizi devam ettirmek, hem ligin daha ilk haftalarında ligin zirvesine yerleşebilmek, gelecek adına, ligin zirve mücadelesi adına, taraftarlarımıza, camiamıza ve bizi seven insanlara umut aşılamak, onları gelecek adına umutlandırmak için hem iyi bir futbol hem de iyi bir netice alarak Bursa'ya dönmek isteyeceğiz" şeklinde kaydetti.

"TURGAY'IN SAKATLIĞI DEVAM EDİYOR, INSUA İLE İLGİLİ KARARI YARIN VERECEĞİZ"
Geçtiğimiz hafta Turgay'ın sakatlanıp oyundan çıktığını hatırlatan Sağlam, "Antrenmanlara katılamadı ve sakatlığı devam ediyor. Büyük bir ihtimalle bu hafta kendisinden faydalanamayacağız. Yine düne kadar antrenmanlara çıkamayan Volkan Şen'in sakatlığı şu anda geçmiş durumda takımla antrenmanlara başladı. Uzun süredir sakat olan Insua'nın takımla birlikte çalışmalara başlamış olması bizim için sevindirici. Bunun dışında eksiğimizin olmaması Galatasaray maçına da ideal bir kadroyla sahaya çıkmamızı sağlayacaktır. Insua şu anda iyi durumda. Tabi fiziksel olarak takımla antrenmanlara yeni başladığı için arkadaşlarının biraz gerisinde. Hafta sonu için onu ne şekilde kullanırız tam kararını veremedik. Yarın Insua ile ilgili kararımızı vereceğiz" diye kaydetti.

"NUNEZ VE STEPANOV'UN KATKILARI BUNDAN SONRA DAHA ÜST SEVİYEDE OLACAĞI ORTADA"
Yeni transferler Nunez ve Stepanov'un ilk hafta performanslarının hatırlatılması üzerine Sağlam, "Nunez bizim takip ettiğimiz bir oyuncu, önceki dönemlerde de listemizdeydi. Stepanov ve Nunez takımla birlikte antrenman maçı bile oynayamadılar. 10 dakikalık, 15 dakikalık maçlar ile takım arkadaşlarına motivasyonunu sağladık. Bu kadar kısa süre içinde ilk defa bir karşılaşma oynamış olmalarına rağmen, taraftarlarımızın beğenisini kazanmaları bizim için çok önemli. İlk izlenimler her zaman çok önemlidir.
İki oyuncumuzun hem bireysel anlamda hem de takım performansına katkıları gerçekten beklediğimiz seviyedeydi. İlk karşılaşma olması sebebiyle gösterdikleri performans bizleri mutlu etti. Taraftarlarımızın bu futbolcuları sevip onlara ısınması bizim için önemliydi, onu da başardıklarına inanıyorum. Ama şuna kesinlikle yürekten inanıyorum, bundan sonraki dönemde Bursaspor'a katkılarının daha üst seviyede olacağı ortada" dedi.

Taraftara da seslenen Sağlam, "Taraftarlarımızın Galatasaray maçında bize ayrılan kontenjanı doldurup, şampiyon takımın şampiyon taraftarına yakışır şekilde destekleyeceğini umuyorum. Her türlü neticede bize yakışır davranış ve söylemleri onlardan istiyoruz. İnşallah onlarla birlikte iyi bir karşılaşma oynayıp şehrimize dönmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder