24 Ağustos 2010 Salı

Evra itiraz etti

Güney Afrika'daki antrenman boykotuna liderlik ettiği gerekçesiyle geçen hafta milli takımdan 5 maç men cezası alan Fransız Patrice Evra cezasına itiraz etti.
Evra itiraz etti
Antrenman boykotuna liderlik ettiği gerekçesiyle geçen hafta milli takımdan 5 maç men cezası alan Fransız Patrice Evra cezasına itiraz etti.

Futbol federasyonu itiraz etseler de Evra-Ribery ve Toulalan'ın  3 Eylül'de Fransa'nın Belarus ile oyanacağı maçta forma giyemeyeceğini açıkladı.
Dünya Kupası’nda Meksika ile oyandıkları grup maçında teknik direktör Raymond Domenech'e küfreden Nicolas Anelka'nın Fransa Milli Takımı’ndan gönderilmesinin ardından Fransız futbolcular bir antrenmanı boykot etmişti. 
Futbol Federasyonu’nda yönetim değişikliğine kadar varan skandal ile ilgili olarak geçen hafta Nicolas Anelka'ya 18, Patrice Evra'ya 5, Franck Ribery'e 3 ve Jeremy Toulalan'a 1 maç ceza verilmişti.
Yaşananlar sırasında milli takım kaptanı olan Patice Evra'nın avukatı 5 maçlık cezaya itiraz edeceklerini açıkladı.  Fransa Futbol Federasyonu ise itirazın 3 Eylül’de Fransa'nın Belarus ile oynayacğı 2012 eleme maçına etki etmeyeceğini duyurdu.
Federasyon genel konseyinden yapılan yazılı açıklamada, "yalnızca yürütmeyi durdurma istenmeyen bir itiraz konunun yeniden ele alınmasını sağlar. Yönetmelikler gereği futbol federasyonu konseyi, disiplin organlarının prosedürüne ve kararlarına saygılı olacak" denildi.
Fransa Milli Takımı’nın eski teknik direktörleri Michel Hidalgo ve Aime Jacquet federasyona açık bir mektup yollayarak Fransız futbolunun faydası açısından cezaların gözden geçilrilmesi gerektiğini savunmuştu.  
Jacquet ve Hidalgo'ya göre yeni teknik direktör Laurent Blanc, Güney Afrika'da yaşanan sportif fiaskoyu unutturmak için ihtiyaç duyduğu oyuncuları kullanabilmeli...
Yoann Gourcuff'ün kart cezalısı olması ve Samir Nasri'nin sakatlığıyla birlikte Evra ve Ribery'nin federasyondan aldığı cezalar Blanc'ı kadro oluşturmakta zorluyor. Fransa, 2012 Avrupa Şamipyonası elemelerinde 3 Eylül’de Belarus ile 7 Eylül’de de Bosna Hersek ile karşılaşacak.

KAYNAK : http://ntvspor.net/haber/dunyadan-futbol/22030/evra-itiraz-etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder