27 Ağustos 2010 Cuma

Muhteşem açılış

Türkiye'nin bugüne kadar ev sahipliği yapacağı en büyük organizasyon olan 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası görkemli bir törenle başladı.
Muhteşem açılış
NTV ve HD-en'den yayınlanan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası açılış töreni görkemli bir törenle yapıldı. Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen gecede ünlü sanatçılar sahne alırken, unutulmayacak sahne şovları sergilendi.
ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALDI
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston'un da katıldığı açılış görkemli bir program hazırlandı. 172 ülkeden canlı yayınlanan açılış gecesinde dünyaca ünlü dans topluluğu Cirque Du Soleil şampiyona için özel bir gösteri sundu. Ayrıca Semazen, Mehteran Takımı ve Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun ünlü dans gösterisi Troya’nın sahnelendiği açılış gecesinde, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Fatih Erkoç, Yunanistan’ın güçlü sesi Haris Alexiou ile ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina da sahne aldı.
110 ÜLKEDEN 300 ÇOCUK ŞAMPİYONA ŞARKISI SÖYLEDİ
Gecenin sonunda ise Türkiye'nin girişimleriyle dünyada ilk olarak  başlatılan ''Children of the World'' (Dünya Çocukları 2010) projesi kapsamında, 110 ülkeden 300 çocuk dünya bayrakları eşliğinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası şarkısını söyledi.

KAYNAK : http://ntvspor.net/haber/basketbol-milli-takim/22164/muhtesem-acilis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder